Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter skivbromsarna på en 2000 Chevy Malibu

Den 2000 Chevy Malibu är utrustad med en främre skiva och bakre trumbroms system som är liknande design som många medelstora Chevy bilar. Denna bromssystemet är konstruerat så att de främre skivbromsarna levererar cirka 80 procent av den bromskraft som används av fordonet att stanna. Byte av främre bromsbelägg är ett hem reparation projekt som en nybörjare kan utföra i ungefär en timme med grundläggande handverktyg Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
lug skiftnyckel
Skruvmejsel
Metric skiftnyckel som
Visa fler instruktioner
1

Placera stoppklossar bakom bakhjulen, då handbromsen. Höj den främre delen av bilen, med hjälp av en domkraft placerad på den främre hjälpramen, tills framhjulen är upplyfta från marken. Placera en pallbock på vardera sidan av sub-frame, och sänk bilen på pallbockar.
2

Ta bort framhjulen, med hjälp av en rörtång för att avlägsna klack-nötter, och plats hjulen och lug-muttrar åt sidan för att undvika risk för snubbling.
3

Wedge en stor skruvmejsel mellan insidan bromsbelägg och broms rotor. Dra på skruvmejseln för att bända insidan pad och tvinga bromsok kolv tillbaka i bromsoket.
4

bort bromsok bultarna med en 14-mm skiftnyckel och glida bromsok utanför bromsok fästet. Ta bort de gamla kuddar från bromsok fästet.
5

Montera shimsen, knutna till de gamla bromsbeläggen, om de nya bromsbelägg. Sätt de nya beläggen på plats på bromsok fästet. Skjut tjocklek på bromsok fästet och fäst den med de två 14-mm bultar tidigare borttagna.
6

tillbaka hjulen. Höj Malibu utanför pallbockar använder ordet jack, och ta läktaren. Sänk bilen sakta till marken och skjut golvet jack ut från under bilen.
7

Pump bromspedalen flera gånger för att utöka bromsok och tvinga dynorna mot rotorn. Provköra bilen. De första åtta hållplatser bör vara måttliga hållplatser från 30 mph till nästan slutat med minst 30 sekunder mellan hållplatser. Detta burnishes de nya dynorna och förebygger bromsen brus.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57922.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.