Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar Bromsskivor

Bad bromsbelägg, om inte ersätts i tid, kan skära djupa spår i bromsskivor, vilket gör broms reparation dyrare. Ibland kan skivorna helt enkelt tas bort och lackeras för att avlägsna spåren, men skivorna har en minsta tjocklek som måste uppfyllas. Om skivorna har spår som inte kan lackeras, måste du ändra bromsskivorna, och du sannolikt behöver ändra skivorna på båda sidor. Saker du behöver
Sifon
Jack står
Blocks
rörtång
momentnyckel
Wire
Bromsskivor
Bromsbelägg
Anti-squeal förening
Sandpapper /Smärgelduk
Tvingfäste
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Förbered bilen genom att dränera hälften bromsvätskan från huvudcylindern med en sifon och kopplar bort den negativa batterikabeln. Höj bilens front på pallbockar och ta bort hjulen med en rörtång. Blockera bakhjulen för att hålla fordonet oavsiktligt rullar.
2

Separat bromsoket från skivan genom att ta bort de övre och nedre bultar. Häng bromsok någonstans ifrån skivan med en stark tråd - låt aldrig bromsok hänga av dess bifogade bromsslang
3

Dra bromsbelägg ur sina shims och klipp på. bromsok mount, och kasta dem. Det är troligt att de behöver bytas om bromsskivan behöver förändras. Ta bort bromsok fästet från skivan genom att ta bort dess bultar.
4

Dra bromsskivan bort från hjulnavet. Om det har fastnat, sätt in bultar i två av de öppna hålen på skivan och dra åt dem med skiftnyckel för att göra skivan pop lös.
5

bort all glasyr på byte skivan genom att gnugga det i cirkulär rörelser med sandpapper eller smärgelduk. Montera skivan på gängorna på hjulnavet.
6

Installera bromsok fästet på bromsskivan. Avlägsna mellanläggen från fästet och tillämpa en anti-squeal föreningen till sina motbrickorna innan du installerar dem. Montera nya bromsbelägg till mellanläggen. Anslut bromsok tillbaka på sitt fäste, komprimera bromsok stiftet i hålet med en C-clamp först.
7

Anslut hjulen efter båda bromsarna har förändrats, och sänk bilen. Refill huvudcylindern till önskad nivå med ny vätska, anslut batteriet. Bromspedalen flera gånger tills den känns fast, varigenom de nya bromsarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57202.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.