Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vad är syftet med en Brake Rotor?

En broms rotor är en kritisk del av skivan bromssystem på fordon. Identifiera, förstå syftet med rotorn och hur det fungerar i kombination med de övriga delarna i bromssystemet kommer att hjälpa till att bevara dina rotorer. Identifiering

bromsrotor är en stor rund nav som slinker igenom hjulaxeln bultarna slutar upp med det bakre sidan sitter jäms med axeln plattan. Rotorn har en slät bearbetad yta på båda sidor att bromsskivorna kommer i kontakt med den. Skivorna är fästa och hålls samman till en del som kallas bromsok, slutar upp med en skiva placerad i främre delen av rotorn och den andra skivan vetter mot baksidan.
Historia

Även om skivbromssystem med en rotor eller platta först utvecklades på 1890-talet det blev inte vanligt förrän på 1950-talet, och även då var normalt bara används på sport eller bilar ras som krävde en mer överlägsen bromsförmåga , som detta system erbjuder. Rotorn och skivsystemet blev vanligare för vanliga bilar på 1960-talet men var oftast bara installeras för främre bromsarna, vilket är där majoriteten av fordonets bromskraft kommer ifrån. Genom 1970-talet och 80-talet fram skivbromsar blev mer av normen, men det var, och fortfarande är, inte ovanligt för fordon att fortsätta att arbeta med en bakre bromstrumma system med bromsbelägg och trummor snarare än rotorer och skivor.
Addera Funktion

Syftet med rotorn är att åstadkomma en tillförlitlig, härdat stål, slät yta för bromsskivorna för att komma i kontakt med för att stanna fordonet. Genom rotorn är fastskruvad på axeln av muttrarna som håller fast hjulet, rotorn förblir stabila roterar med hjulet, och när de skivor som är de rörliga delarna, stängning på rotorn när bromspedalen trycks ner, kommer i kontakt med rotorn ytor hjulen inte har något annat val än att sakta ner och stanna. Skivorna kontakt med båda sidorna av rotorn samtidigt.
Typer
p Det finns några grundläggande typer av rotorer. Standarden fabriken utfärdade typ som är fullt tillräckliga, och sedan finns det högpresterande rotorer med en tjockare plåt yta. Då vissa rotorer har klippt slitsar i dem och är i allmänhet bara används för tävlingsbilar kräver snabbare stopp vid höga hastigheter, eller i allmänhet när en hel del stopp krävs på en regelbunden basis. Den slitsade rotor tillåter mer frisk luft att passera genom att minska risken för överhettning som kan orsaka skevhet och bromsning misslyckande. Den slitsade rotor dock, på grund av spåren, kommer att bära ner bromsskivor förr eftersom de inte gnugga på en konsekvent slät yta.
Fördelar

skillnad bromstrumma system , den skivbromssystem använder rotorer kräver ingen justering och det är ganska enkelt att avgöra om rotorerna bär tunna eller har gjort mål genom att helt enkelt ta bort bilhjul att observera dem, snarare än hjulet och sedan bromstrumman, som används på en trumsystem. Rotorbroms system erbjuder också överlägsen bromskraft över standard trumma system som skivorna kontakta rotorn lugnare och stadigt med båda sidor av rotorn plattan. Det finns också mindre rörliga delar och fjädrar för att göra med att bryta eller lossnar. En annan fördel med rotorns bromssystem är att det ger en snabbare återhämtning från nedsänkning i vatten från vägen backning ett slutet system bromstrumma.
Förebyggande /Lösning

finns ingen specifik tidsram som rotorer måste bearbetas eller bytas ut. Regelbunden kontroll är nödvändig för att fastställa om några poäng /ärr eller slitna områden ibland kallas "järnvägsspår" är närvarande. Normalt om skivorna byts ut vid rätt intervall och har inte tillåtits att skära i rotorerna, kan de pågå på obestämd tid. Om skivor får bära ner så långt att nitar på skivorna till exempel, skurna i rotorerna kommer rotorerna måste bearbetas eller skäras för att jämna ut ytan, om poängen eller spår är inte alltför djup, eller helt ersatt Om kapning är inte ett alternativ. Rengöring av rotorer med en broms rengöringsvätska spray är också avgörande för att hålla främmande partiklar och bromsdamm off, vilka ansamlingar kan skada rotorn över tid och skapa ärrbildning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57084.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.