Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur fixar Back bromsar på en 1999 Dodge Dakota

Den 1999 Dodge Dakota är utrustad med bromsbackar bakom bakhjulen. Dodge introducerade inte skivbromsar bak till 2001. Den bakre bromssystemet innehåller bromsbackar, bromscylinder, justering armen och parkeringsbromsen kabel. När bromspedalen komprimeras, komprimerar bromscylindern bromsbackarna till insidan av bromstrumman. Skorna har möjlighet att stoppa lastbilen genom att applicera friktion på insidan av trummor. När bromsen skon materialet når 1/8-tums tjocklek, måste du ändra skorna så snart som möjligt. Saker du behöver
Jack
Jack står
Lug Tång skiftnyckel
Bromsjustering Tool Review Ficklampa
gummiklubba eller hammare
Bromsfjäder borttagningsverktyg
platt skruvmejsel
Bromsfjäder stoppbygel borttagningsverktyg
skor Ersättningsbromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Park ditt 1999 Dodge Dakota på en nivå, asfalterad yta och stäng av motorn. Flytta till baksidan av lastbilen och lossa alla muttrarna från framhjulen om 1/4-tums med en rörtång eller däck verktyg.
2

Lyft den bakre änden av Dodge Dakota med en domkraft och position pallbockar under utsedda bakre fästena sitter bakom varje bakhjul. Sänk bilen på läktaren och lämna jack som en extra säkerhetsåtgärd. Addera 3

Slutför skruva alla muttrarna från bakhjulen. Dra hjulen av och ställ dem åt sidan.
4

Flytta till den bakre förarsidan hjulnavet montering och lokalisera liten gummiplugg på baksidan av hjulnavet montering stödplatta. Ta bort pluggen med en tång för att komma till växeln bromsjustering.
5

Skjut änden av en broms inställningsverktyget i tillgången hålet och flytta verktyget runt tills du hittar justering växel. Titta genom hålet med en ficklampa för att se till att verktyget är på toppen av en av de justeringsorgan. Tryck växlarna nedåt med verktyget två eller tre olika tillfällen för att lossa bromsen skor från bromstrumman. Ta bort verktyget från tillgången hålet.
6

Flytta till framsidan av hjulnavet montering och dra bromstrumman rakt ut på hjulnavet. Om trumman sitter fast, använd en gummiklubba eller hammare för att knacka på baksidan av trumman tills det är löst nog för att ta bort från navet. Ställ bromstrumman undan.
7

Lokalisera bromsfjädrarna överst bromsbackarna. Använd en broms verktyg våren borttagning för att ta bort fjädrarna. Använd en platt skruvmejsel att unhinge den andra änden av bromsfjädern från den kvarhållande klämman. Dra i änden av bromsjusteringen kabeln bort av ankaret ovanför bromscylindern.
8

Ta bromsskon stoppbygeln från varje bromsback med en bromsback behålla verktyget klipp bort. Skjut änden av verktyget över huvudet på klämman och vrid för att dra klippet ut.
9

Dra bromsbackarna utåt och bort från hjulnavet för hand. Dra skorna mot dig och ställa dem på marken. Montera de nya delarna bromsback och tillbehör på nya bromsbackar. Sprid nya bromsbackar och placera dem över hjulnavet montering.
10

Återanslut bromsfjädrarna till toppen av bromsbackarna och klämmorna med bromsfjädern borttagningsverktyg. Se till att toppar av bromsbackarna är upp mot vardera sidan av bromscylindern. Se också till att bottnarna av bromsbackarna är upp mot varje sida av bromsjusteringen armen. Haka kabel parkeringsbromsen tillbaka över ankaret ovanför bromscylindern.
11

Inspektera broms trumman för överdrivet slitage och spårstickning. Om någon av skadan är överdriven, byt ut trumman med en ny trumma. Skjut bromstrumman tillbaka över hjulnavet montering. Skjut verktyget bromsjusteringen genom den bakre hålet på baksidan av hjulnavet. Flytta justeringsorgan uppåt tills bromsbackarna ligger an mot insidan av bromstrumman. Tillbaka av justeringskugghjulet 4:56 klick så att bromsbackarna är justerade till rätt avstånd från insidan av bromstrumman. Ta bort verktyget och sätt tillbaka gummiproppen.
12

Skjut hjulet igen och skruva muttrarna på tight. Flytta till den bakre passagerarsidan hjul och upprepa samma steg för att ersätta de bakre bromsbackarna. Höj lastbil med domkraften och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken och ta bort domkraften.
13

Slutför åtdragning av hjulmuttrarna med rörtång. Kör din 1999 Dodge Dakota i ett säkert område att testa funktionen av de nya bromsbackarna. Parkera trucken och justera bromsbackarna 'avstånd om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59051.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.