Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Tappa olja från en snöplog

Ungefär som motorolja för din bil, kan hydrauloljan för din lastbil snöplog småningom bli förorenade eller smutsiga, hindra prestanda och därmed behöver bytas. Mer än något annat, kommer vatten i hydraulsystemet orsaka oljan att frysa i kallt väder, vilket är just när det behövs som mest. Därför, medan olika former av underhåll på din snöplog är nödvändigt, är en av de viktigaste sådana uppgifter till tömningen av gamla hydraulolja. Lyckligtvis, kräver denna process inte några förkunskaper eller mekaniska färdigheter. Saker du behöver
3/8-tums Ratchet
Grunt trumma eller oljetråget
skiftnyckeln
Rags
Visa fler instruktioner
1

Leta upp din plog s oljetanken (vanligen en röd ruta) och placera oljetråget undertill. Lossa avtappningsskruven med 3/8-tums Ratchet och låt oljan rinna i pannan.
2

Angle plogen hela vägen till vänster, eller till höger. Beroende på storleken på din plog, kan det vara mycket svårt att skjuta eller dra plogen i ett av dessa lägen, så överväga att be någon om hjälp.
3

Koppla hydraulslang från plogen är öppen cylinder och från reservoaren pump, med hjälp av en skiftnyckel. Om pumpen är vinklat åt vänster, måste du koppla loss slangen från den högra cylindern, och vice-versa. Håll en trasa nära slangens anslutning till hjälpa till att kontrollera en eventuell olja röra, och när den är frånkopplad, placera änden av slangen i oljetråget.
4

Force plogen att vinkla helt över till motsatt riktning för att tvinga oljan från den öppna cylindern i oljetråget. Fortsätt tills det inte finns mer av den gamla oljan i plogens hydraulsystem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62132.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.