Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vad är syftet med ventilationsrör på en kuggstångskonstruktion?

Kuggstångsstyrning är en enkel, kostnadseffektiv och relativt lätt att underhålla styrsystemet. Denna kombination av faktorer har lett till att det är den vanligaste styrmekanismen används på bilar, SUV: ar och lätta lastbilar. Som med någon komponent, en kunskap om hur styrsystemet fungerar och vad man ska leta efter för att indikera ett eventuellt misslyckande kan spara tid och pengar. Den ventilationsrör mellan de två stövlar i vardera änden av enheten är en viktig komponent i riktig drift. Kuggstångsdrivna styrning

Den nedre änden av rattstången är försedd med ett drev, en rund och roterande växel-tandad fast metallkomponent. Dess rätta benämningen är "pinjongaxeln." Inuti en sluten rörformig kammare - kallas styrväxeln täckprofilen - drevet maskor med matchade kuggar på en lång, plattjärn, korrekt kallas styrväxel men allmänt förkortat till bara "rack . "är en dragstång på varje ände av kuggstången förbunden med en styrarm, styrarmarna vrid hjulen. Dragstängerna typiskt inneslutna i dragspels-typ gummistövlar, eller bälgar, som håller vägen förorening från de arbetande delarna. När ratten vrids
Funktion

rattstången roterar, liksom drevet vid dess bas. Den roterande rörelsen parlayed in lateral - ibland kallas tvärgående - rörelse genom samverkan av den runda drevet med den platta racket. Som drevet tänder twist, de driva racket till ena eller andra sidan.
Bälgen och ventilationsrör

Båda bälgar i ändarna av den Stativanordning är tillslutna med klämmor. Om det inte fanns någon form av paus mekanism installerats i systemet, höll luften inuti bälgen nära insidan av svängen skulle komprimeras, blåsa upp bälgen som en ballong. Samtidigt skulle det vara för lite luft i motsatta bälgen, vilket kan göra att kollapsa inåt och bli fångade och söndersliten av de rörliga mekaniska delar.
P Det är inte möjligt att använda extern luft för att förhindra att dessa problem , eftersom det skulle sannolikt vara förorenade med damm och grus som därmed skulle införas till maskineriet i bälgen. Lösningen är det andningsrör, det löper mellan de båda bälgarna, vilket gör att överskjutande luft från insidan bälgen att ventileras till utsidan bälgen, där den slutar kollapsen. När bilen går rakt fram, låter ventilationsrör de båda bälgarna att utjämna.
Ett förebyggande underhåll Tip

skick blåsbälg, ventilationsrör och klämmorna är viktig. Alla dessa komponenter är föremål för misslyckande från slitage och åldrande. Bälgen, i synnerhet, har en tendens att spricka vid topparna och dalarna av concertina design. Slitna utrustning bör ersättas, eftersom det kan tillåta föroreningar i de arbetande delarna, där jämn smörjning och snäva toleranser är viktiga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62263.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.