Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter 1993 Bromsar Metro Bakre

Geo Metro bilen är utrustad med skivbromsar fram och bak trumbromsar. De främre bromsarna är ansvariga för majoriteten av bilarna är det som hindrar, och därmed slits ut mycket oftare. Men med tiden kommer du också att behöva byta ut de bakre bromsbackarna. Detta kommer inte bara ge dig den mest effektiva bromskraft, men kommer också att undvika skador på bromstrumman. Du bör avsätta minst två timmar att slutföra denna uppgift. Saker du behöver
rörtång
Automotive jack Sida 2 pallbockar
nåltång
Hylsnyckel
Droppkar
Brake Cleaner Review Spårskruvmejsel
Ny bromsbackar
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Se till att parkeringsbromsen är släppt. Lossa muttrarna på båda bakhjulen. Höj bilen med en domkraft, och stödja den bakre delen av bilen med pallbockar. Ta bort muttrarna och bakhjulen.
2

Använd en tång för att dra ut sprinten ur bromstrumman låsmuttern. Använd en hylsnyckel för att ta bort låsmuttern. Dra bromstrumman utanför navet. Addera 3

Placera en långpanna under montering och spraya hela är med rikligt med broms renare att ta bort ackumulerad bromsdamm. Låt enheten lufttorka.
4 nål

Använd näsa spelare att ta bort de övre och nedre fjädrarna sko återvändande. Dessa är långa fjädrar som löper parallellt med marken.
5

Använd nåltång att avlägsna slammerförhindrande våren. Detta är en kort fjäder placerad nära toppen av aggregatet. Efter avlägsnande av anti rattle våren, kan du även ta bort skaderegleraren bromsvajer.
6

Använd en platt skruvmejsel för att trycka på bromsen skon håller våren. Detta är ett U-format stycke av fjäderstål som ligger nära botten av varje sko. Medan komprimera fjädern, vrid bromsvajer håll ned pin för att släppa det. Ta bort sprinten och våren från församlingen. Upprepa för den andra bromsen skon.
7

Använd en liten skruvmejsel för att bända loss spaken fästklammern. Detta ligger i den övre främre delen av aggregatet. Ta åt parkeringsbromsen. Du kan nu ta bort bromsklossarna och övriga delar från församlingen.
8

Överför delar från bromsen till de nya bromsbackar. Använd motsatt hjul som är fortfarande intakt som ett exempel för att garantera att du installerar de delar korrekt.
9

Applicera högtemperaturfett på alla områden av fästplattan där bromsbackarna gör kontakt med det. Fettet bör komma med de nya skorna.
10

Infoga lastrummet ner stiften i fästplattan.
11

Fäst parkeringsbromsen till bromsen skon, och säker stoppbygeln.
12

Place båda bromsbackarna på plats mot fästplattan. Installera nedhållaren fjädrarna genom att komprimera dem när du vrider håller ned pin för att låsa den på plats.
13

Använd nåltång att ersätta den anti rattle våren och bromsjusteringsanordning strut.

14

Använd nåltång att ersätta de övre och nedre returfjäder. Jämför aggregatet till den du har ännu inte demonteras för att säkerställa att allt är på rätt plats. Upprepa proceduren på motsatt sida.
15

Byt trummor på fästplattan. Använd en momentnyckel och uttag för att dra åt låsmuttern till 129 Nm. av vridmoment. Sätt i sprinten för att låsa muttern på plats.
16

Byt hjulen och hjulmuttrarna. Vrid hjulen så att de roterar fritt. Sänk bilen och dra åt muttrarna.
17

Hitta ett område där du kan säkert köra bilen samtidigt som täta, plötsliga stopp. Kör bilen i omvänt för ett par fötter, och snabbt bromsa för att ta bilen till ett fullständigt stopp. Kör fram och åter bromsa med kraft. Upprepa denna lag flera gånger för att försäkra de själv-justerare är korrekt inställda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59059.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.