Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du justerar Geo Tracker bromsbackar

De bakre trumbroms skor i din GEO Tracker ger bromskraft till bakhjulen samt parkeringsbroms funktion. När bromsklossarna är ur justering bromspedalen känns låg och parkeringsbromsen kan inte hålla fordonet. Korrekt justering av bromsbackarna återställer pedal höjd och parkeringsbroms fungerar. Detta förfarande kan fyllas i av den genomsnittliga hem bilverkstäder entusiasten i ungefär en timme. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
stödbenet
rörtång
Skruvmejsel Set
Bromsbackar justera mätare
Visa fler instruktioner

1

Parkera Tracker på plan mark och säkra framhjulen med stoppklossar. Lyft den bakre delen av fordonet med en domkraft placerad under bakre differential. Stöd GEO genom sänka den på pallbockar placerad under axeln rören. Lossa parkeringsbromsen och ta bort de bakre hjulen med en rörtång.
2

Skjut trummorna utanför bromsbackarna och lägg det på marken med friktionsyta vänd uppåt. Ställ in justerande mätaren till den inre diametern av trumman genom att lossa vingskruven i mitten av mätaren och expandera mot insidan av trumman. Tumskruvarna och ta bort den från trumman.
3

Justera bromsbackarna tills justera mätaren drar på dem som passerar över dem. Använd en liten skruvmejsel för att vrida Tracker skaderegleraren cam, inbyggd i parkeringsbromsen lyftbygel, belägen mellan bromsbackarna under hjulcylinder. Slip trumman över skorna. Justera efter behov tills trumman drar på skorna något när den är påslagen. Upprepa för den återstående sidan.
4

tillbaka hjulen och dra åt muttrarna ordentligt. Höj bilen av domkraften står med domkraft och ta läktaren. Sänk GEO till marken och dra åt muttrarna med 80 ft-lbs med en momentnyckel. Testa enheten för att kontrollera att bromsarna fungerar korrekt och parkeringsbromsen innehar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58897.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.