Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter ABS-bromsbelägg och rotorer

ABS, eller anti-lås-bromsar, är ett system för fordonsindustrin bromsning som använder bromsvätska att tvinga konsekvent friktionen mellan bromsbelägg och rotorer för att bromsa och så småningom stoppa fordonet under bromsning. Alla delar av ABS-bromssystem måste vara i skick för att systemet ska fungera korrekt. Underhåll för bromsarna har bytts ut bromsbeläggen och inspektera rotorerna så att de kan fungera som avsett. Byt bromsbelägg och rotorer tidigast tecken på slitage eller skador för att säkerställa att bromsarna fungerar korrekt. Saker du behöver
lug skiftnyckel eller däck järn
Jack
Jack står
Wrench
Vise-grepp tång
Droppkar
Bromsbelägg
Rotor
Bromsdelar renare
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på hjulen motsvarar ABS-bromsar du behöver byta. Använd rörtång eller däck järn från bilens hjulunderhåll kit.
2

Lyft fordonet med domkraft och vila den på pallbockar.
3

Ta bort muttrarna och hjul.
4

bort bromsok bultar (skiftnyckel storlek finns i reparations manual) och ta bromsok bort av rotorn. Drag av rotorn från hjulbultarna.
5

Ta bort de två bromsbelägg från insidan av varje bromsok.
6

Öppna bromsen avluftningsventilen på bromsoket (med hjälp av en skiftnyckel av varierande storlek, vanligen 10 mm). Placera en droppskål under ventilen.
7

Använd skruvstäd-grepp tång för att klämma bromsok kolvarna in i sidan av bromsoket. Bromsvätskan som finns i tjocklek kommer att utvisas genom bromsen avluftningsventilen och in droppskålen nedan.
8

Stäng avluftningsventilen och ta bort tången från bromsoket.
9

Placera nya bromsbelägg på bromsok väggarna.
10

Rengör rotor med broms renare för att ta bort packningen olja från den nya skivan. Skjut in den nya rotorn på bilens hjulbultar.
11

Byt bromsok över rotorn och skruva i bromsok bultar.
12

tillbaka hjulet till hjulbultarna och skruva på muttrarna. Lyft bilen för att ta bort domkraften innan du sänker däcken till marken.
13

Dra åt hjulmuttrarna med däck järn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58057.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.