Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar broms rotorer vid samma tidpunkt som Bromsbelägg

Bromsbelägg och rotorer broms är de två viktigaste komponenterna i ett låsningsfritt bromssystem. Funktionen av bromsbeläggen är helt beroende av tillståndet för broms rotorer och vice versa. Vid byte bromsbelägg, är det klokt att också inspektera broms rotorer. Rotorer som görs bortom reparation eller skev måste bytas ut. Bromsbelägg behöver bytas när slitagevarnarna anslutna till dynorna börja göra kontakt med rotorerna. Det är inte bara möjligt att ändra broms rotorer samtidigt som bromsbeläggen, rekommenderas. Saker du behöver
däck järn
Tire block
domkraft
Jack står
platt skruvmejsel (tillval) katalog 13 mm nyckel
10 mm skiftnyckel
Hammer (tillval) katalog Kedjesmörjmedel
Brake cleaner bespruta
Ny rotor
Nya bromsbelägg
Tvingfäste
Shop rag
Visa fler instruktioner
Byta Bromsbelägg
1

Lossa muttrarna på hjulen med däck järn. Lyft bilen med en domkraft, står ställe jack under fordonets ram, ta bort muttrarna och dra hjulen från hjulbultarna.
2

bort bromsok bultar med en 13 mm nyckel . Tjockleken är den metall apparat som omger en del av bromsverkan rotorn. Den innehåller bromsbelägg och bromsok kolv som tvingar dynorna i kontakt med rotorn under bromsning. De två bromsok bultar är på insidan väggen av tjocklek, den sida som är närmast fordonets ram. Addera 3

Dra bromsok bort från rotorn. Avlägsna bromsbeläggen från innerväggarna hos bromsoket. Beroende på bil, kan du behöva använda en platt skruvmejsel för att frigöra de tunna metall clips som håller bromsbeläggen på bromsoket. Övriga fordon kommer helt enkelt kräva att du glida bromsbeläggen från sidorna av bromsoket för hand
4

Öppna huven på bilen och leta reda på huvudcylindern,. Den är oftast nära vindrutan på antingen förarens eller passagerarsidan. Ta av locket från huvudcylindern.
5

Placera C-klämman runt bromsok kolv och yttervägg bromsok. Vrid Tvingfäste, tvingar bromsok kolv mot sidan av bromsoket.
6

Placera nya bromsbelägg på väggarna i bromsoket.
Byte av Rotor
7

Drag av rotorn från hjulbultarna på fordonet. Om rotorn fastnat på hjulbultarna, spraya hjulbultarna och rotorytan med kedja smörjmedel. Spray en rotor och försök att ta bort den andra rotorn medan kedjan smörjmedel arbetar för att lindra obligationen. Om rotorn är fortfarande fast i styrspindeln, använd en hammare för att knacka på baksidan av rotorn tills den är fri från hjulbultarna.
8

Ta ut den nya rotorn ur förpackningen. Spraya hela rotorn med broms renare. Ta bromsen renare och packning olja från ytan av rotorn med en ren handduk.
9

Placera en ny rotor på hjulskruvarna. Se till att den övre hatten sektionen är vänd utåt (den höga hatten sektionen är den sida av rotorn med en utskjutande ring i mitten).
10

Placera bromsoket med nya kuddar runt det nya rotorn. Byt bromsok bultar med 13 mm nyckel.
11

Byt hjulet på hjulskruvarna och skruva på muttrarna för hand. Lyft bilen med en domkraft, ta bort domkraften och lägre fordonet till marken. Dra åt hjulmuttrarna med däck järn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57675.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.