Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vad är skillnaden mellan att leda och släpande tändstift för en Rotary Engine?

Roterande motorer har en radikalt annorlunda konstruktion än kolvmotorer. I stället för fram-och återgående stång och kolvar, roterande motorerna utnyttjar triangulära rotorer som kompletterar de fyra faserna i förbränningsprocessen genom att rotera på en offset-vinkel inuti förbränningskammaren. För att arbeta effektivt, roterande motorer kräver användning av både främre och bakre tändstift i varje kammare. Förbränningskammaren

skillnad kolvmotorer, som presenterar en cylindrisk kammare för varje kolv, roterande motorer använder en lång, elliptisk förbränningskammaren. Den elliptiska formen är nödvändig för att den triangulära rotorn att rotera kring den utgående axeln vid en offset-vinkel. Även roterande motorer har betydligt färre rörliga delar än kolvmotorer, komplicerar den elliptiska formen av förbränningskammaren tändningen processen. Med en kolvmotor, kan en enda gnista ger en jämn låga för att driva kolven nedåt och driva motorn. Med en roterande motor dock två tändstift behövs, eftersom annars förbränningsflamman skulle sprida för långsamt, vilket ger ojämn och otillräcklig kraft för att driva rotorn.
Ledande Plugs

Den ledande tändstiftet är beläget lägre i förbränningskammaren än den bakre pluggen. Den ledande kontakt är den första för brand, som antänder det mesta av luftbränsleblandningen och ger större del av kraften. Om emellertid en roterande motor endast presenterade ledande tändstift skulle ofullständig förbränning inträffar sannolikt, eftersom rotorn skulle röra sig in i avgassystemet fas innan lågan kunde nå luft-bränsleblandningen i den övre delen av kammaren.


Trailing konta

ligger högre upp i förbränningskammaren, pluggar den bakre gnista typiskt brand 10 till 15 grader senare i förbränningsprocessen än de ledande pluggar. Detta avslutar förbränningen och ger en mer likformig flamma för att driva rotorns rotation. Ett enkelt sätt att komma ihåg positionen för de separata tändstift är "T" för toppen, släpande pluggar, och "L" för de lägre, ledande pluggar.
Ignition i åtgärd

fyrtakts processen börjar med spetsen av rotorn passerar genom inloppsporten. När rotationen fortsätter, ökar den förskjutna positionen för rotorn i rummet i den övre delen av förbränningskammaren, ritning i luft-bränsleblandningen. Rotorn fortsätter sin rotation, komprimera luft-bränsleblandningen mot sidan av kammaren på vilken tändstiften är belägna. Vid den övre dödpunkten, är luft-bränsleblandningen maximalt komprimerad. Den ledande tändstiftet bränder sedan, initiera förbränningsprocessen. Effekt sålunda läggas till rotorns rotation, och den bakre tändstiftet fullbordar luft-bränsleförbränning som spetsen av rotorn fortsätter nedåt. Rotorn tvingar då förbränningsgaserna längre nedåt tills spetsen av rotorn passerar avgasporten, vid vilken punkt gaserna tvingas ut ur förbränningskammaren.
Plug Skillnader

Eftersom de ledande pluggar krävs för att antända majoriteten av luft-bränsleblandningen, de fylla luckor och andra specifikationer för de främre och bakre pluggar är olika, och därför inte är utbytbara. Dessutom är de ledande pluggar i de separata eldstäderna anslutna till samma tändning kanal, vilket möjliggör användning av en enda spole. Detta innebär att de ledande pluggar alltid skjuta samtidigt, vilket skapar vad som kallas ett "wasted spark" i en av förbränningsrummen där förbränningen har redan slutförts. De bakre pluggar i varje kammare kräver en dedikerad tändning kanal så att de kan skjuta självständigt. Detta är nödvändigt på grund av den högre positionen av de bakre propparna: Om de sköt samtidigt, skulle pluggen avfyras wasted spark tända inkommande luft-bränsleblandning förtid, upprörande förbränningsprocessen

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62278.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.