Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man testar för ett igensatt Katalysator

Katalysatorn utsätts för minskad avgasflödet från fordonet om omvandlaren är tillåtet att överhettas under en längre tid. Detta orsakas oftast av dålig tändstift, stickning bränslespridare eller ett misslyckande av sensorer, orsakar att datorn Richen blandningen till en sådan grad att det finns en mängd oförbränt bränsle i omvandlaren, orsakar det att förbränna bränsle och öka värme. Saker du behöver
kod scanner
Visa fler instruktioner
1

Diagnos katalysatorn är nödvändig när check engine lampan lyser, och när dubbelkontrollerades visar ett fel . eller motorns hästkrafter minskar drastiskt.
2

Hook skannern fram till porten som sitter under förarsidan av instrumentbrädan. Vrid nyckeln till körläge när motorn är avstängd.
3

Tryck på "Read" knappen på koden skannern. Tvärhänvisa koden med koden plåt försedd med skannern, vilket kommer att ge en förklaring till koden. Om koden innebär att katalysatorn är under tröskelvärdet, är omvandlaren dåligt.
4

Kontrollera omvandlaren för en blockerad situation genom att känna av mängden avgaser från avgasröret. Med motorn igång, kolla katalysatorn för överhettning av dess färg. Om den blir röd, är den inkopplad. Lyssna för frånluft säkerhetskopiera och orsakar ett väsande ljud vid grenröret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59956.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.