Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Tune Up bakbromsarna på en Saturn S-serien Bil

Saturn S-serien bilar infördes först 1991, med SC, SL, och SW. Basmodellen S-serien var utrustad med främre ventilerade skivbromsar och bak trumbromsar. Den bakre trumman bromssystemet har bromsbackar, som trycker mot trummorna när bromspedalen är nedtryckt. Trimma upp de bakre bromsarna består av att utföra en rengöring och justering. Rengöring och justering av bakbromsarna minst en gång om året kan hjälpa lägga livslängd till stora delar av bromssystemet, genom att ta bort skräp som hindrar de bakre trumbromsar. Saker du behöver
Däck järn
1-ton eller större kapacitet domkraft
platt skruvmejsel
Måttband
2 sprayburkar bromsrengöringsmedel
1/2-inch- drive momentnyckel och socket set
Visa fler instruktioner
1

Lossa de bakre muttrarna på båda sidor av bilen, med ett däck järn. Höj den bakre delen av Saturnus med en domkraft. Placera pallbockar under båda ändarna av bakaxeln bostäder, strax innanför bakhjulen. Ta bort de bakre hjulmuttrar klack, ta sedan bort de bakre hjulen från bilen.
2

Ta bort den lilla gummiproppen på nedre baksidan av bromsen fästplattan, med hjälp av en platt skruvmejsel. In skruvmejseln i hålet i den bakre delen av den bakre plattan och tryck tänderna på självjusterande hjulet nedåt. Detta kommer att lossa bromsbackarna från bromstrumman.
3

bort bromstrumman från ena sidan av Saturnus, och ställa in öppningen nedåt så att överflödigt bromsdamm att falla ut. Kontrollera bromsarna för överskjutande slitage. Titta på hjulcylindern längst upp i mitten på bromsen för att säkerställa att det inte finns någon fukt på eller runt cylindern. Om fukt är på cylindern, kommer hjulet cylindern behöver bytas.
4

Mät bromsbackarna med ett måttband. Om skorna är mindre än 3/16 tum tjock, och sedan ersätta dem. Inspektera fjädrar och hårdvara för rost eller korrosion. Om fjädrarna är rostiga eller korroderade, byt ut dem. Mät innerdiametern av bromstrummans, på tre olika ställen. Om mätningen är mer än 7-7/8 inches bred, byter trumma.
5

Spray hela bromsaggregatet med aerosol broms spray. Du bör använda ca 1/2 av burken för bromsdelarna. Spraya insidan av bromstrumman, med hjälp av återstoden av kan av broms spray.
6

Installera bromstrumman över bromsbackarna. Sätt platt skruvmejsel i fästplattan hålet och vrid själv justerskruvar tänderna uppåt. Denna rörelse kommer att dra bromsbackarna mot trumman. Försök att ta bort bromstrumman. Den optimala mängden tryck du ska behöva sätta på trummorna är ca 5 pounds. Om det krävs mer tryck för att flytta trumman, backa justeringen. Det motsatta gäller om trumman rör sig alltför lätt. Upprepa detta steg tills trumman har rätt spänning.
7

Upprepa steg 2 till 7 för att utföra rengöring och justering på den andra trumman. Sätt in båda gummiproppar i fästplattorna när du är klar, med hjälp av handtaget på en skruvmejsel för att driva dem i om det behövs.
8

Installera de bakre hjulen och ombonad muttrarna med däck järn. Höj Saturn bort av pallbockar och ta bort läktaren underifrån bilen. Sänk bilen till marken och omedelbart dra åt muttrarna till 95 foot-pounds av vridmoment med en 1/2-inch-drive momentnyckel och uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57157.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.