Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Mutter Åtdragningsmomentspecifikationer

Bultar skjuvning vid vissa nivåer av kraft. De material är förenade kan skadas om för mycket vridmoment appliceras. Du bör alltid använda en momentnyckel för att applicera rätt mängd kraft till en mutter och bult att undvika skador på material eller bultar. Vridmoment specifikationer för nötter inkluderar applicera vridmoment, den mängd vridmoment och korrekt installation av skruvar och muttrar. Tillämpa Vridmoment

Korrekt tillämpning av vridmoment kräver känslig hantering av nyckeln. Du bör alltid Dra åt muttrarna innan några moment. Snabb, snabba rörelser multipel mängden kraft tillämpas och kan splittras eller skada muttern. Bifoga en uppsättning momentnyckel till rätt nivå och använda långsam, stadig rörelser tills du når den önskade vridmomentet. Vid kontroll vridmoment, använd en balk eller ringa momentnyckel. Använd långsam rörelse tills muttern rör sig något. Mätaren på verktyget kommer att visa hur mycket vridmoment som appliceras i det ögonblicket, som kommer att tala om hur mycket vridmoment är närvarande på bulten.
Mängd vridmoment

Mängden vridmoment som skall tillämpas på en mutter beror på de material av muttern, bulten och de sammanfogande ytorna. De flesta fordon kommer att ha metall mot metall-kontakt, vilket möjliggör högre vridmoment som skall tillämpas på fästelement. Pluggar använder mindre moment eftersom gängorna på muttern är faktiskt inbäddade i pannan som pluggen fäster. Muttrarna använder vanligtvis mellan 80 och 120 foot-pounds av vridmoment. Motor Bultar, såsom grenrör eller remskivor, använder mellan 30 och 60 foot-pounds av vridmoment. Fästskruvar, som U-bultar på axlarna, använda runt 100 foot-pounds. Ömtåliga föremål, såsom toaletter, datorkomponenter och kranar, använder mellan 5 och 20 foot-pounds av vridmoment. Konsultera instruktionsboken eller tillverkaren för specifikt vridmoment för din bil eller produkt.
Montering av skruvar och muttrar

Kasta en gammal mutter på en bult och under förutsättning att det blir ordentligt åtdragna kan leda till skador på mutter och bult, och potentiell skada på det underliggande materialet. De gängor både muttern och bulten bör vara rena och fria från korrosion eller rost. Trådarna bör vara jämnt fördelade. Om det finns några skador på gängorna, bör du byta ut muttern eller bulten. Använd inte smörjmedel för att fästa en mutter, såvida av tillverkaren, som smörjmedel kommer att ge felaktiga avläsningar på en momentnyckel. Dra åt muttrarna först. Använd hylsnycklar tills muttern sitter stadigt på plats. En momentnyckel bör användas för att på rätt plats på muttern på bulten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61127.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.