Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Chevrolet Silverado Broms Problem

Chevrolet Silverado är tillverkad med ett hydrauliskt bromssystem som använder en kombination av rotorer och skivor och trummor och skor för att stoppa eller bromsa trucken. Detta system har haft ett högt antal återkallelser, främst på grund av tillägg av en besvärlig låsningsfritt bromssystem på senare modeller. De mekaniska och trycksatt vätskesystem kan diagnostiseras genom den genomsnittliga bakgård mekaniker i ca 20 minuter. Fluid

Kontrollera vätskenivån i huvudcylindern för att säkerställa att det är rätt färg och nivå. Bromsvätska bör vara en gyllengul färg och genomskinlig. Det bör fyllas till korrekt märkning på sidan av huvudcylindern. Svart, brunt eller saknas vätska kan tyda på ett problem med luft eller värme korrumpera systemets integritet. Huvudcylindern gräns bör vara rena och fria från skräp, och packningen på undersidan av locket ska vara mjuk och upprätthålla en god tätning.
Pads and Rotorer

Inspektera systemets disk broms för skadade komponenter eller onormalt slitage genom att ta bort hjulet (Palla upp fordonet och vrid lug moturs nötter) och kontroll av rotorn, bromsok och kuddar. Rotorn bör vara smidig i handen och inte har gropar eller spår bärs in i den. Elektroderna bör ha en god mängd material kvar på dem, och de ska både bäras till lika tjocklekar. Tjockleken kan läcka eller ha slitna tätningar som inte Fäll in dynorna helt, kontrollera bromsok för läckor med hjälp av en bomullspinne för att beröra de inre bromsok kolvarna medan bromsarna är monterade. Någon vätska på pinnen kan indikera bromsok skador kolvpackningen.
Trummor och skor

Inspektera trumman bromssystemet genom att ta bort hjulet, ta bort trumman genom vrida hållarbult (liten hex-head bult eller skruv som håller trumman på plats) i moturs riktning, sedan dra trumman fri. Det kan finnas en liten mängd av damm vid botten av trumman, eller vissa damm kan komma ut när trumman avlägsnas. Detta är normalt, men mycket damm eller smuts kan tyda på ett problem med sko material. Skorna bör ha en bra mängd material vänster och hjulcylindern överst bromsaggregatet bör inte vara våt eller läckande vätska. Hjulcylindern har två gummitätningar benägna att läcka efter tjänsteår och ska inspekteras med en luddfri trasa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57387.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.