Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter trummor på en 1991 Jeep Wrangler

Trummorna på de bakre bromsarna på 1991 Jeep Wrangler (även produceras som YJ Wrangler från 1987 till 1995) kan ha två olika typer av anslutning applikationer. Även om förfarandet för att ta bort trummorna är ganska lika, finns det en stor skillnad att vara medveten om. Borttagning trummorna är nödvändigt att inspektera och /eller byta ut de bakre bromsbackarna eller bakhjulet bromscylindrar. Demontera bakre bromstrummor krävs även om du byter ut den bakre axeltätningar. Saker du behöver
Stoppkloss
rörtång
Jack Sida 2 pallbockar
penetrerande oljespray
slagskruvdragare
Channel lås eller skärande vallar
Hammer
Liten tunn skruvmejsel
Broms inställningsverktyget (sked) katalog Replacement trummor
Broms /delar Spray
trasor Shop
100 ft.-lb. vridmoment ratchet med 3/4-tums socket
Visa fler instruktioner
1

Placera ett hjul chock framför en framdäcken i 1991 Jeep Wrangler efter att den parkerad på en plan , markbeläggning. Applicera inte parkeringsbromsen, eller de bakre skorna kommer att kontakta de bakre trummorna och förhindra trummorna från att avlägsnas. Se till Wrangler är i parken eller på första växeln.
2

Höj de bakre fjärdedelar av Wrangler en åt gången med en domkraft. Placera en pallbock under varje sida av bakaxeln.
3

Ta bort muttrarna och bakhjulen.
4

Spray tränger oljan runt bakre lug dubbar och mitt nav parning yta på trumman. Också spraya olja på de tre skruvarna, om tillämpligt. Vänta några minuter så att oljan att penetrera.
5

Inspektera dubbar i Wrangler att avgöra om trumman hålls av små låsringar, om tillämpligt. Om så är fallet, använd ett par kanal lås eller skärande vallar för att ta bort och kasta ringar. De behövs inte för att ta bort och ersätta trummorna. De håller trumman på plats.
6

Ta bort de tre skruvarna från navet vänd av trumman, i tillämpliga fall, med slagskruvdragare, en Phillips-head bit och hammaren. Placera bit och föraren i huvudet på skruven, vrid skruvdragaren moturs och slå huvudet av föraren med hammaren. Upprepa för varje skruv.
7

Strike navet vänd av trumman för att bryta loss den från navet anslutningen. Försök att dra trumman bort. Om trumman har fastnat på skorna från en rost ås, gå vidare till steg 8.
8

Ta bort den lilla, svart gummi plugg i botten på fästplattan bakom trumman. Sätt i den lilla, tunna skruvmejsel i porten kontakten togs bort från och lokalisera malteserhjulet justeraren stoppbygeln. Tryck ner klämman inåt genom porten och använda bromsen justera verktyget /sked till de-justera bromsbackarna inåt bort från skorna. Vrid kuggarna i stjärnhjul nedåt med verktyget /sked några varv. Försök att ta bort trumman igen. Upprepa tills trumman lossnar bakpartiet bromsvajer.
9

Spraya insidan och utsidan av ersättande trummor med broms /delar renare spray. Torka sprayen bort med en trasa.
10

Installera trummorna på den bakre bromsbackanordningen. Justera bromsback utåt med små tunna skruvmejsel och broms justering verktyg /sked. Vrid hjulet uppåt för att förlänga skorna utåt tills det finns en liten dra på bakhjulet när du roterar trumman medurs.
11

Byt hjulen och hjulmuttrarna. Dra åt muttrarna i ett stjärnmönster snug till naven med hjälp av rörtång.
12

Höj Wrangler ovanför domkraften. Ta läktarna och sänk bilen till marken. Dra åt muttrarna med moment spärr och 3/4-tums socket, igen med en stjärna mönster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58350.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.