Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter skivbromsar bak i en Oldsmobile Alero

Den Oldsmobile Alero är en av de få bilar som har inre och yttre bromsbelägg i den bakre skivan bromssystemet. Detta innebär dock inte, att skivbromsarna svår att ersätta. Läs vidare för att lära sig hur man byter skivbromsarna i en Oldsmobile Alero i ungefär en timme. Saker du behöver
spruta eller sug pistol
Bil jack
Momentnyckel
Wire
2 Inboard bromsbelägg Sida 2 Utombordare bromsbelägg
Visa fler instruktioner

1

Drain två tredjedelar av bromsvätska från huvudcylindern. Använd en spruta eller sug pistol för att ta bort bromsvätska från behållaren. Förvara bromsvätskan för användning senare.
2

Lyft den bakre delen av fordonet från marken med hjälp av en domkraft. Stödja Alero på alla sidor för att förhindra den från att välta medan du byter de bakre skivbromsar. Addera 3

Ta bort drivhjulen från Alero. Lossa muttrarna med momentnyckel. Ställ hjulen åt sidan, uppåt, för att undvika att skada fälgar eller navkapslar.
4

Lossa bromsok från styrspindeln och se till att hålla bromsslangen intakt. Rotera bromsok uppåt och fäst den vid fordonet med en tråd, men inte hänga den från broms slangen eftersom det kan orsaka skador.
5

Tryck in på den yttre kanten av bromsbelägg att frigöra montering dymlingar. Skjut den yttre dynan ut genom botten av bromsoket. Dra inombordsmotorer pad ur bromsoket.
6

Installera nya inombords pad i tjocklek genom att trycka in det så att fjädern på baksidan av bromsbelägg snäpps på bromsok kolv. Byt den yttre dynan genom att trycka pluggarna på baksidan av dynan i monteringshålen i bromsoket.
7

Placera bromsok över rotorn på styrspindeln. Sätt bromsok fästbultar och ärmar dra åt med momentnyckel till 40 ft lb Byt hjulen och sänk Alero till marken. Pumpa på bromspedalen flera gånger till sittplats dynorna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56955.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.