Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Tecken på att bilen bromsar går dåligt

Defekta bromsar utgör en allvarlig säkerhetsrisk när du är på resande fot. Lyckligtvis kan broms frågor ofta upptäckas innan de blir allvarliga, om förarna känner till några av de varningssignaler. Saker att titta efter är ovanliga ljud eller lukter, samt en oförmåga att stanna bilen så lätt eller så smidigt. Bromsar Lukta Hot
p Om du har en svårare tid att stoppa din bil eller du behöver pumpa bromsarna, kan det bero på en ackumulering av värme runt bromsaggregatet, vilket i slutändan kan leda till fel på bromsarna. Du kommer att märka en brinnande eller en "het" lukten efter att parkera bilen.
Bil "drar" när du stoppar
p Om bilen drar åt ena sidan när du försöker sluta, är det oftast ett tecken på att bromsarna är ur justering. Så småningom kommer detta orsaka ojämn broms slitage och gör bilen svårare att hantera samtidigt stoppa, speciellt om du måste sluta snabbt med hög hastighet.
Gnisslande oljud

Vanligtvis är det första tecknet på bromsslitage ett gnisslande ljud när du bromsar. En gnissla uppstår när bromsbeläggen är slitna och behöver bytas. Detta är en bra tid att ha dina bromsar servas innan mer omfattande, för att inte tala om dyrt, uppstår problem.
Skrapande ljud

När bromsbeläggen är helt genomnött kommer en slipning buller som orsakas av metall-på-metall-kontakt inträffar. Detta är ett tecken på en allvarlig broms problem, och det behöver rättas till omedelbart för att undvika att sätta dig i riskzonen. Addera Pedal är svårt att pressa
p Om du behöver tillämpa extra tryck på bromspedalen, kan det vara ett tecken på att vakuumhjälp enheten, vilket gör att bromspedalen lättare att pressa, har en läcka och behöver repareras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57636.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.