Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Wire en Seven-pinnars runda Trailer Plug

Resa trailers är ett bra exempel på trailers som behöver sju-pins kontakter. De flesta lokala användningsområden och lätta släpvagnar behöver standard, fyra-pins kontakter för blinkers, varselljus och jordkabel. Sju-pins kontakter använder de tre tillsatta anslutningar för elektriska släpvagn, trailer batteriladdning och back-up lampor. Oavsett program, vattentäta anslutningar, en väl uppbyggd kabelnät och noggrann sele routing är avgörande för varje anläggning. Saker du behöver
Avbitare
Wire Crimp Tool Review platt skruvmejsel
kryssmejsel
eltejp
bandklammorna
Scotch Lok eller motsvarande
Borra
silikon sealer
Visa fler instruktioner
1

Jack upp bakom dragfordonet står place domkraften under ramen och sänk domkraften. Be en assistent att driva bakljus, blinkers och backljus. Använd ett test ljus för att lokalisera alla dessa trådar och notera sin färg för senare referens. Lokalisera en jordkabel som har jordad direkt på kroppen. Bifoga en Scotch Lok till var och en av dessa trådar.
2

Kör en tråd från släpfordonsbroms monterad under förarens ratten. Dra tråden från släpvagnen utgående anslutning genom brandväggen och längs fordonets ram till släpet kontakten. Fäst försiktigt med buntband. Följ samma process med tråden som kommer från den positiva batteri anslutningen till kontakten.
3

Följ de medföljande platser Kopplingsschema för varje kontaktdon. Detta kommer att skapa en universell kontakt på fordonet. Fäst flatstift till kontakten leads och koppla in dem i sina respektive platser. Fäst batteriladdning tråd och släpfordonsbroms tråd. Borra hål och montera kontakten på fordonet på ett bekvämt läge med fästet och skruvar.
4

Testa varje släpvagn krets med ett test ljus och notera dess funktion. Leta upp trailern marken genom att applicera spänning på prov ljus bly och sondera varje trailer stift tills lyser testlampa. Jorda testet ljuset och hitta trailern batteriets positiva bly. Försörja batteriet marken till släpet mark kontakten och tillämpa spänning till varje återstående krets och notera funktionen. Koppla släpvagn kontaktdon enligt testresultaten.
5

Seal alla anslutningar med ett tunt lager av silikon och sedan slå in dem i eltejp. Prydligt linda hela trådknippet och cinch av varje ände med en liten tråd slips för att hindra bandet från att riva upp över tiden. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60753.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.