Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort EGR ventilen från en 1993 Ford Econoline

för avgasåterföring (EGR) ventil på en 1993 Ford Econoline van tar avgaserna från grenröret och sätter dem tillbaka in i motorns förbränningsrum, vilket bidrar till att minska fordonets utsläpp. När EGR ventilen slocknat, är utsläppen påverkas också. Beroende på din statens lagar, kan detta innebära att din van inte kommer att passera ett utsläpp test. För att åtgärda problemet måste du ta bort EGR-ventilen för att ersätta den. Saker du behöver
Tänger
skruvmejsel
skruvnyckel
Visa fler instruktioner
1

Låt motorn svalna för att minimera risken för bränna sig. Öppna huven och leta reda på EGR-ventilen på motorn, som är ansluten till passagerarsidan avgasgrenröret med ett rör som går till topplocket hos motorn. Det finns två avgasgrenrör på motorn, en på förarsidan och en på passagerarsidan. De är belägna i den vertikala mitten av motorn, på sidorna av fendrar. De grenrör är gjutjärn och är intill tändstiftet trådarna. EGR röret är mot framsidan av fläktrem.
2

Avlägsna vakuum linje till EGR-ventilen använda antingen tång eller skruvmejsel, beroende på vilken typ av klämman som håller linjen i plats. En klämma är en slangklämma som har en hex-huvudform med en platt märke på den. Den andra är en fjäder klämma med två metallflikarna förlängs ut att när fastspända tillsammans med tång, släpper trycket på linjerna.
3

unbolt EGR-ventilen från EGR slangen, med hjälp av skiftnyckel. Vrid skruvarna på EGR-ventilen moturs med skiftnyckel för att lossa dem. Ta bort EGR-ventilen från fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60423.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.