Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter skivbromsar bak på en Kia Spectra

Kia Spectra kommer finns i två olika bromssystem stilar. Den levereras med antingen skiva eller trumbromsar. Om din Spectra har skivbromsar, läs vidare för att lära sig att ersätta dem på mindre än en timme. Saker du behöver
Bil jack
Momentnyckel Review verktyg nummer OK9A4263001 Sida 2 bak skivbromsklossar
2 Shims
vatten sprayflaska
Duk
Visa fler instruktioner
1

Hissa upp bilen från marken med hjälp av en domkraft. Kontrollera att området är fritt från barn och djur. Fördela Spectra vikt jämnt.
2

Demontera hjulen från Spectra. Använd en momentnyckel för att lossa muttrarna. Ta av hjulet och ställa är uppåt på marken för att undvika repor.
3

Ta bort kabeln parkeringsbromsen ligger bakom de bakre skivbromsar. Använd din momentnyckel för att lossa bultarna. Ta bort klippet.
4

Lossa bromsok låsbultarna. Avlägsna bromsok och uppsättningen är åt sidan. Koppla ur V-fjädrar från bromsbeläggen, och sedan ta bort dynorna och shims.
5

Rotera kolven med ett specialverktyg. Detta är tillgängligt på Kia återförsäljare, artikelnummer OK9A4263001. Rotera kolven komprimerar den i hålet.
6

Byt ut elektroderna och shims med de nya. Byt ut V-fjädrarna och montera bromsoket. Använd momentnyckel för att dra fast bultarna mellan 22 till 29 fot pounds.
7

Sätt parkeringsbromsen kabeln igen och byt klippet. Montera hjulen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56915.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.