Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar en Honda CV Boot

Front-wheel-drive bilar som de från Honda har axliga halvaxlar som använder konstant hastighet (CV) fogar som tillåter att upp och ner rörelse av upphängningen samt rotation axlarna Dessa CV lederna har stövlar över dem som håller vatten och smuts borta och ett tjockt lager fett i. När en boot misslyckas, bör du byta ut den så fort som möjligt för att undvika en mer-dyr reparation. Med en split-boot eller snabb-boot kit, kan du byta ut boot i ca 30 minuter, så länge fettet inne i leden inte är förorenad ännu. Saker du behöver
Jack
Jack står
hjulblock
rörtång
Skyddsglasögon
avbitare
Brukskniv
Allen skiftnycklar
Cleaner eller lösningsmedel
Rags
Split-boot kit
Liten borste
dräneringskärlet
Visa fler instruktioner
1

parkera din Honda på plan mark. Lossa muttrarna på den drabbade hjulet utan att ta bort dem. Placera hjulblocken på motsatt hjulet. Placera domkraften under ramen bakom den drabbade hjulet och lyft tills hjulet rensar marken. Placera domkraften står under bildrutan bredvid uttaget och sänka bilen på ställningen. Ta bort muttrarna och hjulet.
2

Sätt på skyddsglasögon. Skär de befintliga CV boot klämmor med avbitare, klipp av stöveln från axeln försiktigt. Kontrollera fettet i drivknut burytan för föroreningar genom att gnugga det mellan fingrarna. Om du känner grit, bör du byta ut hela leden eller halvaxel.
3

Placera drain pan under CV-leden och torka så mycket av fettet ur fogen med en trasa som möjligt. Spraya fogen med lösningsmedel eller rengöringsmedel som du skrubba med borste. Var noga med att rotera axeln när du gör detta för att se till att hela leden är noggrant rengjord.
4

Skär en liten diagonal hörn av fettet kuvertet för att kontrollera flödet lättare. Grundligt coat spindeln buren och lagren med fett. Placera en generös mängd av fettet på undersidan av ersättare split boot.
5

Placera den delade boot eller snabb boot över axeln axeln /drivknut och tråd de små skruvar som medföljde den i hålen i bagageutrymmet. Skjut stöveln på plats över den stora änden av leden. Trä in skruvarna i muttrarna med hjälp av insexnyckel genom att vrida på nyckeln och skruvar medurs. Dra dessa till mellan 15 och 20 foot-pounds.
6

Placera ändarna av stöveln över lämpliga spår och installera klämmorna. Vissa kommer att använda en insexnyckel för att dra åt, medan andra kan komma med ett specialverktyg. Avlägsna överflödigt klämman materialet att hålla den från att skära den nya stöveln.
7

Rengör omgivande området med lösningsmedel eller rengöringsmedel, särskilt uppmärksamma bromsrotorn.
8 < p> Montera hjulet och lug nötter, vrida muttrarna medurs för hand tills de får kontakt med hjulet.
9

Lyft bilen av domkraften stå och ta bort stativet. Sänk bilen tills hjulet kontakt med marken. Dra åt hjulmuttrarna med rätt specifikation. Beroende på vilket år och modell Honda du har, kommer detta att vara någonstans mellan 50 och 80 foot-pounds normalt. Sänk bilen och ta bort domkraft och hjul block.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61745.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.