Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en 1997 Maxima drivknut

halvaxlarna på en 1997 Nissan Maxima har drivknutar monterade på varje ände. Dessa CV lederna tillåta att upphävandet resa upp och ner medan den halva axeln samtidigt vänder i tid med överföringen. Dessa leder har gummistövlar runt dem som håller fettet som smörjer dessa fogar. Om stövlarna sönder - som gummistövlar kan från tid till annan - då fettet rinner ut. Detta kan leda till skador på lederna om de inte avlägsnas från den halva axeln och repareras eller bytas ut. Saker du behöver
Jack
Jack står
däck järn
Spetstång
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
24-tums brytjärnet
Hammer
Punch
sidavbitare
låsringstången
Visa fler instruktioner
1

Använd domkraften för att lyfta upp den främre delen av Maxima och lägga ner på ett par pallbockar. Använd däck järn för att ta bort de främre hjulen och ställa dem åt sidan. Ta ut sprinten i mitten av rotorn med hjälp av nål-tång. Ta bort justering locket från axelmuttern med händerna.
2

unbolt centrum bulten på axeln med halv-tums Ratchet och uttag. Unbolt nedre kulleden från lägre länkarm med halv-tums Ratchet och uttag, dra sedan bromsrotorn och bifogade spindeln bort från mitten av fordonet för att frigöra axeln från rotorn. Om det inte rör sig, sedan på mitten av drivaxeln i mitten av rotorn med stans och hammare tills den tas bort.
3

krypa under bilen och leta reda på Stödlager som håller upp halva skaftet. Unbolt stödlagret med halv-tums Ratchet och uttag, sedan använda spett för att dra sätta halva axeln från växellådan. Ställ halvaxeln på en ren arbetsyta.
4

Kapa av metalband som håller CV lederna i slutet av halvleken axlar, med en sidavbitare. Titta inuti CV-leden och leta reda på snäppringen på mitten av den halva axeln. Ta bort låsringen med låsringen tång, skjut sedan CV-leden från den halva axeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60620.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.