Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur till Ändra Nissan Quest Pads frambroms

Även om Nissan Quest har funnits sedan 1993 och uthärdade tre generationer mönster, har ersätter de främre bromsbelägg i stort sett oförändrad. Sedan Quests främre bromsbelägg rymmer 75 procent av bromsförmåga på minivan, ersätter kuddar oftare än de bakre bromsarna är inte ovanligt. Beroende på bromsning vanor och kvalitet av ersättning kuddar, bör en uppsättning pågå 20.000 till 30.000 miles. Saker du behöver
Jack
stödbenet (er) från Wheel kil eller träkloss
bromsvätska spruta
bromsvätska
Lug nut skiftnyckel
3/8-tums drive Torx T-40 bitars
3/8-tums spärrnyckel
Straightedge skruvmejslar (2) katalog mekanik tråd
bromsok kolv upprullningsdon ir stora C-clamp
Brake clean spraya
Small stålborste
Graphite baserade antikärvningsmedel
Replacement pads
Momentnyckel med socket set
Visa fler instruktioner
1

bort en tredjedel av bromsen vätska från huvudcylindern med användning av en broms spruta och sedan kasta fluiden. Dra åt parkeringsbromsen och lägg ett hjul kil eller träkloss bakom en av de bakre däcken.
2

Knäck muttrarna löst på ena framhjulet med klacken skiftnyckel. Lyft det hörnet av Quest med en domkraft och sedan placera en pallbock under främre ramen skenan. Om så önskas, upprepa proceduren för det andra framhjulet. Avsluta ta bort muttrarna och sedan hjul (s).
3

bort bromsok bultarna med en Torx T-40 bit och en spärrfunktion. Vrid skruvarna moturs för att ta bort dem och sedan ställa dem åt sidan. Använd en skruvmejsel för att bända upp bromsok och stoppningselementet off för rotorn och sedan använda en längd av mekanik tråd för att stödja bromsok till spiralfjädern på staget. Detta kommer att förhindra bromsok från hängande från broms slangen inte medföra skador på den.
4

hjälp av en skruvmejsel, lossa den yttre hållaren bromsbelägg och därefter med en annan skruvmejsel bända dynan bort av okets hus. Innan du tar bort den inre dynan, använd en Mätmarkörverktyget kolv upprullningsdon eller en stor C-clamp och komprimera bromsok kolv inåt tills den bottnar. Den inre pad kommer att fungera som ett ankare för upprullare eller klämma. Dra den inre dynan ut ur bromsok kolv.
5

inspektera tillståndet av rotorn. Eventuella poäng eller spår som finns på inombordsmotorer eller utombordare rotorns yta indikerar ett behov av att ersätta det.
6

Avlägsna smuts och rost finns på insidan av bromsok runt bromskloss kontaktytan med en stålborste. Spraya samma område av bromsok med bromsen rengöra och låt det torka. Applicera ett tunt lager antikärvningsmedel till dynan till bromsok passytor. Var noga med att inte lägga för mycket och förhindra att få föreningen på rotorerna. Om det behövs, använd en trasa och lite broms-rengöring spray för att ta bort varje förening som hamnar på rotorn.
7

Installera de nya dynorna genom att placera inombordsmotorer pad i bromsoket kolven först och sedan installera utombordare pad. Var noga clipsen sitter ordentligt eller tjocklek och stoppningselementet kommer inte passa över rotorn ordentligt. Byt bromsok över rotorn. Rengör bromsok bultar med en stålborste och applicera sedan ett tunt lager av föreningen på icke-gängade delen av bultarna innan du byter i bromsoket guider. Dra åt bultarna till 25 fot pounds med en momentnyckel och Torx T-40 bit -. En adapter kan behövas beroende på torget-drive storlek momentnyckeln
8

Byt hjul och hjulmuttrarna. Dra åt muttrarna spola till navet så mycket du kan med hjulet tillfälligt, och sedan sänka det främre hörnet av Quest. Dra åt muttrarna till 85 fot pounds med momentnyckel och en lämplig hylsa. Upprepa proceduren pad ersättare för den andra framhjulet.
9

Pump bromspedalen flera gånger tills den känns fast. Detta kommer sits de nya rondellerna på rotorn. Kontrollera och justera bromsvätskenivån i huvudcylindern med ny bromsvätska bara. Lossa parkeringsbromsen och sedan ta bort hjulet kil eller träkloss före prov-körning av minibuss.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57330.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.