Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter rotorn i en Toyota Corolla

Om din pålitliga Toyota Corolla är inte så trogna längre när du bromsar och istället är pulserande och ryser till ett stopp i dessa dagar, då är det dags att byta rotorerna. Rotorer, även känd som bromsskivor, behöver inte bytas så ofta, men om de blir slitna eller skev och kan inte återuppstått, då är det dags att göra ändringen och installera nya. Instruktioner
1

Köp en ny uppsättning av rotorer för din Toyota Corolla hos din lokala Biltema eller beställa dem på nätet. Det är bäst att byta alla rotorer ut samtidigt, men åtminstone du behöver byta den främre eller bakre paret samtidigt behålla ens bromsprestanda.
2

Höj din Corolla och blockera hjulen som du inte arbetar på att hålla bilen från att rulla medan du arbetar. Ta den första monterade däcket med en hylsnyckel eller luft Ratchet.
3

Töm bromsvätskan från huvudcylindern med en ren spruta, Turkiet baster eller en hävert för att förhindra bromsvätska Trycket byggs upp och flytande spill.
4

Avlägsna facket bult och packning från rotorn och sedan koppla ur bromsen slang. Skjut rotorcylinder underenhet off och sedan ta satsen bromsbelägg. Nästa, ta bromsrotorn stödplattoma från cylindern mount.
5

Lossa de två cylindriga glidstiften från bromsen rotorcylinder mount. Lossa de två skruvarna och ta bort fästet bromscylindern. Detta borde frigöra rotorn så att du kan ta bort den gamla rotorn och ställ den åt sidan. Rengör området med en fuktig trasa för att avlägsna och smuts eller korrosion.
6

Installera den nya rotorn på axeln navet. Dra rotorn håller skruvar och vridmoment till 76 ft lbs. (103 Nm). Byt montering bromscylindern bultar och cylinder stift bildspel. Installera bromsrotorn bärplattorna, bromsbelägg kit och sedan lägga rotorcylinder subaggregatet tillbaka i position.
7

Dra packningen och fackliga bult. Upprepa denna process för varje ytterligare rotor. När du är klar, fylla huvudcylindern med ny bromsvätska. Montera hjulaggregatet och däck. Sänk din Toyota Corolla, dra åt och dra åt muttrarna och sedan provköra bilen för att se till att den nya rotorn installationen lyckades.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56989.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.