Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter rotorn i en Ford Mustang

Rotorer behöver bara ändras om de blir slitna av bromsbeläggen eller skev från värme och hård inbromsning. Om din prisade Ford Mustang är ryser när du bromsar, är det nog dags att byta ut de gamla rotorer. Processen är densamma för alla årsmodeller och det är ganska enkelt att göra det själv. Instruktioner
1

Köp rotorer för din Ford Mustang på din lokala Biltema eller beställa dem på nätet. Plan på att ersätta alla de rotorerna på en gång, eller åtminstone den främre eller bakre rotorpar samtidigt för säker bromsverkan.
2

Höj din Mustang med domkrafter och pallbockar och sedan blockera hjulen för att hålla bilen från att flytta medan du arbetar. Ta det monterade däcket och ställ åt sidan.
3

Drain hälften av bromsvätska från huvudcylindern och kasta. Ta bort skruvarna för bromsok och skjut sedan bromsok från rotorn.
4

Håll bromsen slangen ansluten till bromsoket. Använd mekaniker tråd eller ett bungee rep för att avbryta bromsok och broms slang ur vägen. Om slangen lossnar, måste du blöder sedan då bromsarna efter installationen.
5

Använd spetstång för att ta bort klämmorna från den gamla rotorn. Dra den gamla rotorn från spindlarna och ställ åt sidan. Rengör området med en fuktig trasa för att avlägsna damm och korrosion.
6

Installera den nya rotorn i navet. Fäst klämmorna om de är försedda med den nya rotorn. Fäst bromsok och broms slangen till sin ursprungliga position och dra bromsok bultar vid monteringen med en momentnyckel. Sätt tillbaka hjulet montering och däck. Upprepa denna process för varje ytterligare rotor.
7

Lägre din Ford Mustang och dra åt muttrarna i ett stjärnformat mönster till 95 ft lbs. (129 Nm). Pump bromsarna och sedan fylla huvudcylindern med ny bromsvätska. Väg testa din Mustang att se till att allt fungerar som det ska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56984.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.