Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en Front Brake Rotor på en 1994 Ford Explorer 4x4

Det är viktigt att de främre broms rotorer på 1994 Ford Explorer vara i gott skick så att bromsarna fungerar korrekt. De främre bromsarna på din bil kommer att bära mycket snabbare än den bakre, och du måste ägna särskild uppmärksamhet åt rotorerna varje gång du inspektera de främre bromsarna. De tenderar att ha på sig snabbare eftersom de är i ständig kontakt med rotorerna, medan de bakre bromsarna utnyttjar fjädrar för att dra skorna bort från trummorna. Byta bromsbelägg i tid kan förebygga skador på rotorerna. Ändra rotorerna är inte svårt, och du kan spara lite pengar genom att göra jobbet själv. Saker du behöver
Automobile jack
stoppklossar
stödbenet
rörtång
Gummiklubba
Buntband
Skruvmejsel
Sprint
denaturerad alkohol
Metric Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Placera stoppklossar bakom bakhjulen och lyfta upp bilen med domkraft. Placera pallbock under bilen och lyfta upp det till ramen.
2

Ta bort hjulet från fordonet med rörtång. Ta bort bromsoket med hjälp av en hylsa och spärrskaft för att ta bort skruvarna. Du kan komma åt fästbultarna från baksidan av bromsok. Säkra bromsok till staget med en tråd slips för att förhindra skador på den. Addera 3

Avlägsna fett locket från navet med hjälp av skruvmejseln. Bänd bort det försiktigt för att undvika att skada den. Ta bort sprinten genom att dra ut den med tång. Ta bort låsmuttern från axeln med hjälp av en skiftnyckel och ta sedan bort spindelmuttern på samma sätt. Ta bort ringen lagerhållare med skruvmejseln. Dra hjulet hemtagningen. Drag av rotorn för hand. Om du stöter på svårigheter att dra bort det, slår det flera gånger med gummiklubba tills den lossnar.
4

Sätt den nya rotorn på och sedan installera hjullagret. Sätt ringen lagerhållare på montering och sedan ersätta spindelmuttern. Dra åt spindelmuttern med skiftnyckel och sedan sätta på den kvarhållande muttern och dra åt det liksom. Sätt en ny saxpinne i axeln och sprida det isär. Fyll fett lock med nytt fett och sedan knacka försiktigt på plats med gummiklubba.
5

Sätt tillbaka hjulet på fordonet och dra åt muttrarna med rörtång. Ta bort stödbenet från under fordonet och sänk den till marken. Upprepa processen på nästa hjul.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58476.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.