Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vad är syftet med en bil Transmission?

Transmissioner är en viktig del av det som gör en bil kör. Den är kopplad till motorn och säkerställer att motorn och hjulen snurrar i synk med varandra. Tänk på överföringen som en kedja på en cykel. Det håller motorn (pedal) vända i tid med hjulet oavsett vilken växel bilen är i. Det är också den del som du inte tänker på förrän det slutar fungera. Funktion

En sändning är den del av en motor enhet som ansluter motorn till hjulen. Det är inom denna del av maskiner som den effekt som motorn överförs till hjulen. En nivå av precision behövs medan du gör detta eftersom varje motor fungerar på egen optimala RPM (varv per minut) intervall och det är transmissionen som håller allt i balans.

Placeringen och utformningen av en bils växellåda varierar beroende på om bilen är fram-eller bakhjulsdriven. För en bil som fungerar i bakhjulsdrift, kommer överföringen sträcker sig från baksidan av motorn mot bakhjulen (puckel mellan förar-och passagerarsätet är oftast där det ligger). Överföringen ansluter till drivaxeln som är ansluten till bakaxeln. Transmissionen för framhjulsdrivna bilar kallas en transaxel och det hakar fast motorn på förarsidan och är direkt kopplad till framaxeln.
Planetväxeluppsättningen

Inom transmissionen tillåter planetväxeluppsättning de redskap att flytta både framåt och bakåt. Den viktigaste komponenten i detta är ett stort kugghjul ring som har fyra mindre växlar inuti. Dessa mindre kugghjul är konfigurerade på samma sätt som vårt solsystem är: ett centralt större växel med två eller flera mindre kretsar kring det. Denna växelsystem i konfiguration med in-och utgående axlar är det som gör att motorerna att växla i en manuell växellåda fordon.
Torque Converter

momentomvandlare är den del för en automatisk växellåda som tillåter en motor för att hålla igång även när bilen står stilla. Det består av tre delar: Pumpen, turbinen och statorn. När en motor är i rörelse, är transmissionsolja tvingas från pumpen till turbinen och sedan in i statorn. Om kraften av vätskan in i turbinen saktar (som det skulle när en bil har stannat) är statorn låst tills turbinhastigheten plockar upp igen.
Computer Sensorer
< p> Datorer är nu en del av varje bil överföring. Sensorer inom transmission övervaka allt från fordonets hastighet till motorns belastning och pedal position och använda den informationen för att hantera växling processen. Mer avancerade transmission datorer kan även för en momentan brytare mellan automatisk och manuell kontroll av överföringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60666.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.