Hur man kan räkna en Wheel Offset

En hjul offset kan vara noll, negativ eller positiv. Zero offset betyder att däcket hamnar på hjulet i mitten och hjulet är samma storlek på både insidan och utsidan delen. En negativ hjul offset betyder däcket monteras närmare bromsarna på baksidan av hjulet för ett däck undangömt i hjulhuset. Positiv hjul offset innebär att däcken sticker utanför hjulhusen. Mäta ett hjul offset kan du köpa rätt däck för att montera hjulet. Saker du behöver
Yardstick
mätbord tejp
eller arbetsbänk
Visa fler instruktioner
1

Lay hjulet nedåt på ett bord eller arbetsbänk . Placera en måttstock horisontellt på hjulet längst upp inombords flänsen, med den tunna kanten av måttstock röra hjulet. Toppen inombords flänsen är där hjulet börjar plattas ut i centrum.
2

Placera spetsen på ett måttband på måttstocken och mäta sig med den yttersta delen av hjulet. Denna mätning är hjulet backsteg. Till exempel är ett vanligt backsteg fyra inches.
3

Skjut spetsen av ett måttband under botten av hjulet. Sträck ut tejpen upp och mäta till toppen av hjulet för att få hjulet bredd. Dividera detta antal med två för att få hjulet centrumlinje. Om hjulbredd är tio inches, dela det med två för att få en centrumlinje fem inches.
4

Subtrahera mittlinjen från backsteg för att få offset. I detta exempel, 4-5 = -1. Då förskjutningen är -1 tum.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/rims/97935.html

Previous:
Next:

fälg

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.