Hur mäter Automotive Fälgar

Att få rätt mått bultmönster är mycket viktigt, om du planerar på att köpa eftermarknaden fälgar, eftersom endast en storlek bultmönster passar för varje bil. För att mäta en bil fälg, måste du först ta bort däcket. Varje mätanordning som använder både inches och millimeter kommer att fungera bra. Kom alltid ihåg att mäta två gånger för att kontrollera att du har mätt rätt. Saker du behöver
Måttband eller linjal
Visa fler instruktioner
1

Mät bultmönster på fälgen. För ett hjul med ett jämnt antal muttrarna, mät från mitten av en lug nut till mitten av den tredje raka lug nut. För hjul med ett udda antal muttrarna, mät från mitten av en lug nut till mitten av den motsatta tappmuttem.
2

Placera kanten på en plan yta. Diametern på den fälg är avståndet mellan den övre och nedre vulstsäte. Vulsten säte, enligt 1010Tires.com, är kanten av fälgen som skapar en tätning mellan hjulet och däcket. Mät avståndet mellan dessa två fälgsäten att bestämma diametern mätningen.
3

Placera kanten i upprätt läge. Bredden på fälgen är utrymmet mellan de två fälgsäten som normalt skulle omfattas av ett däck. Mät detta avstånd mellan de två fälgsäten att bestämma bredden mätningen.
4

Skriv ner resultaten av alla mätningar. Bultmönster är skrivna som muttrarna gånger avståndet mellan muttrarna. På en fälg med sex muttrarna och ett avstånd på 135 millimeter mellan muttrarna skulle mätningen vara 6 x 135 mm. Bredden och diametern på den fälg är skrivna som bredden gånger diametern, så för en fälg med en 17 tums diameter och en 8 tums bredd, skulle din mätning vara 8 x 17 inches.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/rims/97858.html

Previous:
Next:

fälg

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.