Intern Vs. Externa Beadlocks

Det finns två typer av beadlocks tillgängliga . Externa beadlocks fästa den yttre kanten av fälgen och håller kulan på . Interna beadlocks installera på insidan av däcket och håll båda strängarna på en hjulfälg . Kraftig off -Roaders använder beadlocks att hindra däckvulsten lossnar fälgen när trött vädras ned . Externa Beadlocks

Externa Beadlock hjul har vulsten låsringen som en integrerad del av hjulet. Dessa ringar bulten på den yttre omkretsen av hjulet. När däcket vädras ner för off - road bruk , säkerställer beadlock att däcket sitter kvar på fälgen .
Interna Beadlocks

Interna beadlocks installeras på insidan av ett däck. Utformad som ett inre rör , när den är uppblåst , gäller beadlock trycket på insidan av däcket på båda sidor av däcket. Detta förhindrar antingen pärla från att komma fri när däcket sändes ner för terrängförhållanden .
Intern kontra extern

Department of Transportation inte godkänner beadlocks för gatbruk . Externa beadlocks , med sina tjocka ytterligare ring fastskruvad på utsidan av hjulet , är synliga på gatan . Dessutom skyddar de bara en kula från att separera . Interna beadlocks inte syns från gatan och de skyddar båda kulorna lossnar . Varje jurisdiktion har sina egna regler för gatbruk av beadlocks .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/rims/97802.html

Previous:
Next:

fälg

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.