Hur man mäter Center Bore

Den maskinbearbetade centrumhål av ett hjul bestämmer typ av fordon ett hjul kommer att passa. En Centreringshål inte matchas på ett fordon nav kommer att orsaka vibrationer. Vibrationerna kommer att göra bilen okontrollerbar i hög hastighet. Wheel tillverkare förstora sina hjulets centrum hål för att rymma ett brett utbud av fordonstyper. Fastställande centrumhålet av dina hjul kommer att avgöra om du behöver en hubb ring för att öka styrkan i hjulet och minska vibrationerna från de installerade hjulen. Saker du behöver
12-tums stål regeln
4-tums kombination fyrkant
Calculator
Visa fler instruktioner
1

Ange ett hjul, nav- sidan uppåt, på en fast plan yta.
2

Tryck på noll i slutet av en stållinjal mot ena sidan av centrumhålet.
3

Ställ en sidan av en 4-tums kombination fyrkant bladet mot den inre kanten av centrumhålet, mittför noll änden av stål regeln.
4

Läs antalet stålet regeln inriktad med den sida av kombination fyrkantig klinga ställas mot centrumhålet. Det antalet betecknar diametern på centrumhålet.
5

Konvertera bråkdel av mätningen decimaler. Ange icke-heltal av mätningen i en miniräknare. Dela det översta numret och siffror botten av fraktionen för att hitta den fraktion s decimal värde. Till exempel skulle den fraktion 3/16 vara tre dividerat med sexton till ett värde av 0,1875. Avrundning numret till närmaste hundradel 0.19 visar den decimala motsvarigheten till 3/16 tum.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/rims/97878.html

Previous:
Next:

fälg

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.