Chrome Wheels Vs. Polerad aluminium

Alloy bil och hjul lastbil kommer i en mängd olika utföranden, inklusive kromad, polerade, målade och pulverlackerat för att nämna några av alternativen. Krom och polerade ytor aluminium är två av de mest populära och vanligaste finish och kan faktiskt se ganska lika. Medan båda har sina bra och dåliga sidor, kan både vara effektiva utseende för en legering hjul. Chrome Finish Beskrivning

Chrome är en plätering process för hjul och andra delar som innebär att tillämpa flera lager av metaller, bl.a. nickel och ibland koppar, följt av förkromning. Slutresultatet är en spegelblank finish och en strålande glans. Addera Chrome Fördelar

Chrome är relativt lätt att hålla rent, eftersom ytan är extremt hård och slitstark . Bara tvätta hjulen med tvål och vatten regelbundet, och sedan polera avsluta med en hög kvalitet krompolish att upprätthålla strålande lyster i krom. En kromad yta kan pågå en lång tid när de vårdas.
Chrome nackdelar

Chrome fälgar har ett par potentiella nackdelar, varav en är den vikt att krom ökar lättmetallfälgar. Förkromning består av flera skikt för att uppnå den önskade finishen, så vikten läggs upp, vilket potentiellt kan förneka prestanda fördel att lätta hjul kan ge en bil. Chrome är tålig, men Chrome kan börja flagna av hjulet om den inte sköts ordentligt eller om det var en billig, dåligt gjort kromatering jobb, Om det händer, är den enda lösningen att strippa krom och ha hjulen rechromed. En annan potentiell nackdel (även om det är mer subjektiv) av kromade fälgar är att de kan se alltför ljust och "blingy," i motsats till polerad aluminium, som har en mer raffinerad utseende.
Polerad aluminium Finish

polerad aluminium fälgar är polerade, snarare än klädd. Poleringsprocessen involverar slipning målgång i hjulen så att legeringen är helt slät, och sedan polera avsluta med ett polermedel för att ta fram en strålande glans.
Alu Fördelar

Polerade fälgar har en vacker yta som är mer rik i sitt utseende än krom tack vare den hand-polerad look. Polering inte lägga någon vikt på hjulet, vilket är varför du ser polerade lätta racing fälgar, men du ser inte mycket av kromade lätta hjul. En annan fördel med polerade hjul är att när målet blir matterade och fläckas, de kan vara bara repolished.
Alloy nackdelar

Polerade legeringar har mycket få nackdelar, men de kan vara svårare att ta hand om och behålla sitt ursprungliga utseende än kromade fälgar på grund av det faktum att finishen på hjulen inte är pläterad. Polerade aluminiumfälgar bör rengöras oftare och omsorgsfullt polerade med en hög kvalitet legering metall polish.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/rims/97855.html

Previous:
Next:

fälg

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.