Hur du ansluter en Auto Meter Gauge Air Fuel

En automatisk mätare luft bränslemätare mäter din motor lufttryck. Lufttrycket kan ändras på grund av mängden syre i luften. En mager mängd luft kan orsaka motorhaveri, en rik mängd syre kan orsaka dåliga utsläpp och prestanda. Du kan installera en automatisk mätare luft bränslemätare själv och börja övervaka ditt fordons motor prestanda. Saker du behöver
Vehicle handbok
Trådskalare
eltejp
Borra
roterande verktyg
Visa fler instruktioner
1

Placera din bil i "Park", prop öppna huven och ta bort den negativa batterikabeln från batteriet. Detta kommer att hindra dig från att bli chockad när du arbetar på motorn.
2

Leta syresensorn i bilen. Syresensorn tråden ligger i en elektrisk sele och märkt som "O2 Sensor" eller "Oxygen Sensor." Anslut kabeln syre signalen av din luft bränslemätare till denna sensor så att du kan mäta syrehalten i luften. Klipp 1/4-tums av trådbeläggning bort av O2-sensor kabeln nära basen av tråden.
3

Klipp 1/4-tums av trådbeläggningen från slutet av violett färgade kabeln från mätaren och anslut den violetta kabeln till syresensorn tråd av din bil och tvinna samman trådarna. Sen linda eltejp runt tråden för att täcka dem.
4

Klipp 1/4-tums av trådbeläggningen bort i slutet av den röda kabeln och anslut den till en 12-volts strömkälla som har en säkring. Se bilens instruktionsbok för att hitta din säkringsdosan om du inte hittar den i din motorrummet eller under din förarsidan streck. Säkringsdosan kommer att ha ett område att koppla din röda tråd i en säkring som du kan ansluta till säkringsdosan. Du kan också linda tråden runt en 12-volts strömkälla som är tänd när fordonets tändning slås över.
5

Route den svarta kabeln till en negativ jord på bilen, t.ex. att batteriet direkt. Skär 1/4 tum av trådbeläggningen bort i slutet av den svarta kabeln och linda tråden runt den negativa porten på ditt batteri.
6

Dra den vita ledningen av mätaren på instrumentbrädan lyskraft källa. Leta här i bilens instruktionsbok. Kraftkällan av instrumentbrädan gör det möjligt för mätaren att tändas samtidigt som drift. Skär 1/4 tum av trådbeläggningen bort i slutet av den vita kabeln och stick änden av tråden i säkringen av instrumentbrädan belysning.
7

Montera mätaren med den medföljande fästen. Rikta in fästet där du vill att mätaren ska vara och borra de medföljande skruvarna genom hålen i fästet för att fästa fästet på instrumentbrädan. Efteråt sätter mätaren i hållaren. Du kan också använda en mätare pod och fäst den med hjälp av metoden riktas med baljan. Efteråt, tryck mätaren i baljan. Kontrollera att kablarna är ordentligt anslutna.
8

Placera den negativa batterikontakten tillbaka över den negativa batteripolen och kontrollera mätaren luft bränsle. Det ska vara tänd. Om det inte fungerar, kontrollera dina kablar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97638.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.