Sunpro Generator Gauge Kopplingsinstruktioner

Installera ett Sunpro voltmeter i din bil kommer att ge dig en snabb och enkelt sätt att utvärdera hälsan hos bilens laddningssystem. Voltmetern ansluts till generatorn och kommer att säga, på ett ögonblick, hur många volt som genereras för att driva utrustningen och för att ladda batteriet. Ovanliga spänning avläsningar kan tyda på att det finns för mycket efterfrågan sätts på avgiftssystemet eller att komponenter i avgiftssystemet misslyckas. Använda grundläggande verktyg kan Sunpro voltmetern skall installeras i alla uppfarten eller i garaget. Saker du behöver
Open-ended eller skiftnyckel
Drill Sida 2 1/16-inch hålsåg
18-gauge wire
Plåtskruv
Wire Strippor
ringterminaler
Wire crimpers
Wire Tap-skarvar
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln, med en öppen eller skiftnyckel. Hitta en lämplig plats på instrumentbrädan att montera Sunpro voltmetern. Se till att det inte finns någonting i det läge som skulle kunna skadas genom att borra igenom instrumentpanelen. Använd en borr och hål-att såga en 2 1/16-inch hålet i instrumentbrädan.
2

Kör en längd av 18-gauge wire från monteringsplatsen till en välgrundad metalldel av fordonet. Fäst kabeln i marken, med hjälp av en befintlig bult eller en plåtskruv. Kör en annan längd på 18-gauge wire från monteringsplats en växlad 12-volts kabel som har ström när tändningen är i "ON", "RUN" eller "tillbehör" läge. Anslut kabeln till den 12-volts källa, med en wire tap-skarv.
3

Strip 1/2-tums isolering bildar ändarna av 18-gauge ledningar, skjut en ringkabelsko på den nakna änden på varje tråd och crimp terminalerna med lämplig storlek tråd crimpers. Dra 18-gauge ledningar från bakom instrumentbrädan, genom monteringshålet, på framsidan av instrumentbrädan
4

Anslut jordledningen till det negativa. (-) Terminal på voltmetern genom att placera en av de inkluderade plana brickor över polklämman, följt av ringen terminal, en lås-bricka och sedan en mutter. Dra åt muttern ordentligt med en öppen eller skiftnyckel. Följ samma procedur för att ansluta 12-volts källa till den positiva (+) terminal på voltmetern.
5

Anslut den vita kabeln från baksidan av voltmeter till instrumentbrädans belysning krets, med en wire tap-skarv. Koppla den blå kabeln från baksidan av varvräknaren till ett fordon grund för positiva dimmer kontroller eller till en 12-volts källa för negativa dimmer kontroller. Skjut alla kablar genom hålet i instrumentbrädan, skjut sedan voltmeter i hålet. Placera fästet över monteringstapparna på baksidan av voltmetern. Trä de räfflade muttrarna på monteringsstiften och dra åt ordentligt.
6

Anslut den negativa batterikabeln och dra åt ordentligt. Starta bilen och kontrollera voltmeter för korrekt drift och belysning. Kontrollerar alla anslutningar om voltmetem inte fungerar eller lysa ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97359.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.