Hur man installerar VDO Mätare

VDO mätare är aa visst märke av oljetryck /olja temperaturmätare. Du kan installera dessa mätare i många olika fordon att övervaka oljetryck och temperatur i motorn. Detta är viktigt så att du vet om några justeringar behöver göras på motorn. Lär dig att installera en VDO mätare eller en uppsättning VDO mätare själv. Saker du behöver
T-stycke adapter
18-gauge elektrisk tråd
Kabelskalare
Trådklipp
Bullet kontakter
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera oljefilterhuset, oftast på toppen av motorn. Det kommer att finnas två sändare på toppen av oljefilterhuset med två kablar som är anslutna till var och en. Ta båda trådarna bort av bultarna och kasta den större tråden. Detta är den gamla temperatur avsändaren tråd. Notera färgen på kablarna som går till varje avsändare så att du kan byta ut dem senare.
2

Sätt i T-stycket adaptern i ett av hålen på avsändarna. Skruva T-stycke adaptern i hålet ordentligt eller olja kan läcka ut. Anslut kabeln oljetemperaturen till oljetemperaturen avsändaren och anslut kabeln oljetrycket till OLJETRYCKSGIVARE terminal. Addera 3

Route oljans temperatur och olje ledningar tryck genom brandväggen av fordonet . Sätt in trådarna i de medföljande flatstift och sätter spaden kontakter på avsändarna.
4

Skär en bit av 18-gauge elektrisk tråd och band i slutet av den. Anslut en butt-kontakt till den och ansluta en andra bit tråd i skarvförbindning och kläm ihop. Anslut en butt-kontakt till den andra tråden och anslut en tredje bit av elektrisk tråd i kontakten. Pressa ihop kontaktdonen.
5

Infoga en spade kontakten på vardera av trådarna. Anslut motsvarande uttag kablarna från motorn till motsvarande uttag på baksidan av mätarna.
6

Infoga en spade kontakten på vardera av trådarna. Anslut motsvarande uttag kablarna från motorn till motsvarande uttag på baksidan av mätarna.
7

Skär en bit av 18-gauge elektrisk tråd och anslut en spade kontakt till den. Anslut den till den positiva polen på mätarna och ansluta den till en strömkälla i bilen. Strömförsörjningen måste vara påslagen endast när bilen är igång.
8

Anslut jordledningen från mätarna till ett område i din bil, till exempel chassit. Slå på din bil för att se mätarna i handling.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97607.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.