Hur Dra en 5x8 släpvagn med en nissan xterra

Avståndet mellan axlarna på en nissan xterra är endast 106 inches, och bristen på laterala hävstång inneboende på så kort hjulbas gör bogsering alla utom de allra minsta, lätta Släp en kombination benägna att problem. Crosswinds och stora lastbilar som passerar i endera riktningen kan orsaka Xterra att knuffas runt med en lång eller tung släpvagn, ett fenomen som kallas i vardagligt tal som "svansen viftar på hunden." Medan en 5-fot bred med 8-fot långa trailern är relativt liten, har bilen en sub-5 ,000-pound bogsera kapacitet, oberoende av släpets dimensioner är det osäkert att dra något tyngre. Saker du behöver
Inga verktyg behövs.
Visa fler instruktioner
1

Jämför bränsleförbrukningen med bestämmelse när man väljer släpvagnen. Den Xterra s V6-motor på arbetskraft att dra släpvagn besatt av dålig aerodynamik, så välj ett all-sluten aluminium-eller glasfiber-panel trailer. "V"-nosed släp är mer aerodynamiska än de med platta fronter. Den Xterra har en hög rygg för ett fordon av sin storlek, och välja en släpvagn med en takhöjd nära den för dragfordonet medger slipstreaming att minska luftmotståndet och öka körsträcka.
2

plan för att hålla vikten till ett minimum, och säkerligen under de 5.000 pounds anges som fordonets högsta av tillverkaren. Nissan Xterra utvecklar mycket lite vridmoment, så vikten blir en ännu viktigare faktor om släpet ska bogseras genom kuperad land.
3

Fit med en elektronisk broms kontrollenhet och bara dra släpvagnar försedda med elektriska bromsar. Den Xterra bruksanvisningen baserar sin rekommenderade maximala bogsera kapacitet på en förutsättning som elektriska bromsar är monterade, utan dem bogsering något blir farligt
4

Montera Xterra med en krängningsstång.. Denna dämpande enhet minskar side-to-side okontrollerad trailer rörelse vid kurvtagning i hög hastighet eller när de träffas av sidewinds och större fordon som passerar i hög hastighet.
5

Dra en 5-fot med 8-fots släpvagn med en Nissan Xterra endast sällan, och inte för långa sträckor. Upprätthålla en hastighet som inte stör andra trafikanter, men där "svansviftande hund" effekt minimeras. Läs väglag längre fram än utan släp, och bromsa tidigare när man närmar hållplatser. Ta bredare svängar än normalt, och bara tanka på bensinstationer där genomdragning pumpar finns.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97523.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.