Hur man installerar en Miata Störtbåge

störtbåge används i racing världen att inte bara stelnar upp chassit, utan för att skydda enheten föraren skulle skadas allvarligt eller dör. Om du vill tävla din Miata, kan du göra det, men först måste du installera en störtbåge. Saker du behöver
Drill
Metall borr
Tin snips
kryssmejsel
skruvnyckel som
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Trimma klipp borttagningsverktyg
Jack
Jack står
Däck järn
brukskniv
Störtbåge och monteringsverktyg
Visa fler instruktioner
1

Lift baksidan av Miata med en domkraft och lägga den på pallbockar. Ta bort de bakre hjulen med ett däck järn. Unbolt plasten fender liner från insidan av stänkskärmen med en 3/8-tums Ratchet och uttag och lägg den åt sidan. Öppna toppen på Miata.
2

Ta bort clipsen som håller mattan på akterdäck av Miata med en trim klipp borttagningsverktyg, ta sedan mattan av däck. Ta bort plastskyddet bakom skuldran selar med händerna, sedan skruva isär den laterala stag från ramen med en 3/8-tums Ratchet och uttag. Ta bort plattorna instegslister på dörrposter med en Phillips-skruvmejsel.
3

Ta bort metall locket på de övre hörnen av dörrposter med en Phillips-skruvmejsel. Unbolt suffletten luckan från under huven med en 3/8-tums Ratchet och uttag. Ta bort gummipackningen på dörrkarmen med händerna. Ta bort klippet från säkerhetsbältet med ett trim klipp borttagningsverktyg. Lyft av ovala locket på säkerhetsbältet med händerna, och sedan dra plastbiten bort från sidan av pelaren.
4

Avlägsna aluminium trimplatta på akterdäck bredvid gasen tank med en 3/8-tums Ratchet och uttag. Skär hål med diameter av omkring 3-1/2 inches på sidorna av den bakre däck med tenn snips att tillåta störtbågen att gå genom den bakre däck. Skjut störtbågen in i bakre delen av bilen och testa-montera den genom hålen i den bakre däck. Om det behövs, skär ytterligare metall ur däcket med tenn snips. Se till störtbågen är positionerad där du vill ha den och fästen är infälld på golvet innan du fortsätter.
5

Borra monteringshålen på skyddsbåge in plåten i Miata. Montera bultarna ur satsen i monteringshålen. Bolt plattorna ur satsen på den andra sidan av bultarna placerade i framskärmen brunnarna med en 3/8-tums Ratchet och uttag. Om det behövs, skär gummit stopp i fender väl med en mattkniv.
6

Trimma aluminiumplåten från akterdäck med tenn snips, och sedan skruva tillbaka på plats med hjälp av en 3/8 -tums Ratchet och uttag. Sätt ihop resten av inredningen på Miata i omvänd ordning jämfört med demontering.
7

Byt bakhjulen. Placera en domkraft under bilen, höja det från domkraften, bort läktaren och sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97515.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.