Elektroniska trailerbroms Instruktioner

De medel-och tunga vagnar är utrustade med ett inbyggt bromssystem påverkas av dynamiken i dragfordonet. Surge bromsar aktiveras av en hydraulisk anordning på släpet tungan, medan elektriska bromsarna manövreras av en elektronisk släpvagn bromsanordning i dragfordonet hytten. Den elektroniska släpvagnsbromsning ofta kallas en broms låda eller broms controller, utvecklar en graderad elektrisk signal som utlöses släpets bromsar i proportion till den saktar takten i dragfordonet. Saker du behöver
Elektronisk broms kit
Elektrisk Toolkit Review Lödning kit (tillval) katalog Shrink-wrap isolering kit (tillval)
Visa fler instruktioner

1

Installera elektroniska släpvagnsbromsning i släptåg fordonets förarhytt, på en plats där åtkomst från förarsätet är obehindrat. Tillverkarens anvisningar kräver normalt att enheten vara i linje med bilens främre /bakre axeln och vara inom 35 grader horisontellt. Fäst fästet som kom i den elektroniska släpfordonsbroms monteringssats, och sedan installera släpvagnsbromsning i fästet och ledningsnätet i trailern bromsen.
2

Dra den blå tråden i den elektroniska släpfordonsbroms sele till terminal två av rundan sju-stifts skumt intill bogsera paketet i mitten bak på dragfordonet.
3

Dra den svarta kabeln till den positiva polen på batteriet eller en ledig permanent varm terminal i släptåg bilens säkring ombord. Den svarta kabeln bör ha en inline säkring monteras någonstans längs dess längd. Installera inte säkringen ännu.
4

Dra den röda kabeln till platsen under instrumentbrädan där bromspedalen svänger. Hitta bromsen mikrobrytare närheten. Identifiera bromsen mikrobrytare med dess fjädrande anslutning till leden av bromspedalen och närvaron av två trådar, oftast fäst med flatstift. Använd en voltmeter för att fastställa vilka av dessa två terminaler ständigt leva med bilen igång och sedan ansluta den röda kabeln från den elektroniska släpvagnsbromsning till den andra.
5

Route den vita kabeln till en bra, rent bilens jord. Typiskt många bultar och skruvar borras i fordonets brandvägg under instrumentbrädan bekvämt nära till platsen för en elektronisk bromsstyrning. Helt enkelt återanvända en av dessa.
6

Installera elektroniska trailer säkring broms controller inom inbyggda säkringshållaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97502.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.