Corvette Replacement Carpet

Chevy Corvette är en tvåsitsig sportbil som erbjuder hög prestanda och utmärkande design. När du återställer en äldre modell, eller i händelse av att mattan behöver bytas på grund av skada, eller att helt enkelt ändra färg, är det bra att veta att eftermarknaden mattan är tillgänglig. Den här artikeln beskrivs de typer av eftermarknaden matta, tips installation, underhåll och några tankar att tänka på. Historia

första Corvette drabbade gatorna 1953 när Chevrolet ville experimentera genom att sätta ut en sportbil. Det var bara 300 producerade detta första år. Utformningen och höga prestanda Corvette fångade allmänhetens uppmärksamhet. Denna lätta glasfiber-kropp sportbil gjordes att krama vägen samtidigt som den erbjuder extra hästkrafter. Alla 1953 Corvetter kom i polo vit med röd inredning, matta och en svart duk topp.
Typer
p Det finns olika modeller av Corvette liksom annorlunda efter- marknaden matta stilar gjorts i en mängd olika färger. Mattor i dag kan betraktas som ännu tåligare än originalen eftersom moderna material tillåter mattillverkare att erbjuda en matta som tål hög luftfuktighet och ozon som annars kan förstöra och tona mattan. De vanligaste mattan typer som finns är slinga eller klippa lugg. Den typ att du använder bestäms av året och modell av bilen. Eftermarknaden mattan typiskt att innefatta en värmeförseglat vadderad baksida, är stansade för exakt passform och förformad att krama konturer golvet och mittkonsolen.
Installation

Vid byte av mattan med en gör-det-självare, det finns mycket att tänka på. Bilen måste vara i ett garage av vädret eftersom det här jobbet kan ta mer än bara en eftermiddag, särskilt för nybörjare. En rad olika verktyg kommer att behövas som en spärr set, diverse skruvmejslar, matta lim, och en skarp rakkniv kniv. Sätena måste tas bort tillsammans med kick-panel, dörrskyltar sill och alla andra delar som

kommer att hålla den gamla mattan från att avlägsnas och den nya installeras. När den gamla mattan har tagits ut, kommer det att finnas ett underlag som hittats ren metall golvet. Om underlaget är skadad eller sliten, kan en ny köpas för en minimal kostnad och är lätta att byta. I underlaget håller mattan utanför stålgolv, skydda den från fukt, och även deadens vägbuller och ger mer under foten kudde.

Att installera, bör mattan läggas ut, vara säker på att mattan trycks spola ut alla konturer golvet och konsolen. Det bör finnas överskott längs vissa kanter, särskilt av plattorna dörröppningen så att när de skruvas ned de kommer att ha ett säkert grepp över kantning av mattan, håller den på plats. Alla ytterligare mattan ska klippas bort med en vass rakkniv. Matta lim bör användas längs kanterna. Två personer är bättre än en för det här jobbet.
Underhåll

Även om mattan för fordon är konstruerat för att tåla mycket mer misshandel än vardagsrummet mattan, vägsalt, skräp och, naturligtvis, kommer solen tar verkligen ut sin rätt. Underhåll skulle omfatta regelbunden dammsugning och sopning med en styv borste eller kvast för att eliminera marken skräp inte plockas upp genom dammsugning. UV-strålar är inte ett verkligt problem om inte bilen är en cabriolet och vänster i solen under långa perioder, vilket kan orsaka blekning. Periodisk schamponering eller ångrengöring kommer också att bidra till att bevara mattan.
Överväganden

grund av allt arbete involverade i att ersätta mattan, är det vettigt att köpa kvalitet matta , är säker på att det är gjuten, vadderad och stansas för en perfekt passform. Räkna med att betala en större summa pengar för att få mattan installeras av en professionell. Att lägga mattan på plats är inte så tidskrävande och arbetskrävande som avlägsna och byta ut sätena och alla andra inblandade. Ny kvalitet matta, speciellt för ett restaureringsprojekt, är en viktig del i att öka värdet av Corvette.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97025.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.