Vilka bilar har Bluetoothkapacitet?

Bluetooth definieras som vilka två trådlösa enheter som kan kommunicera tillsammans såsom mobiltelefoner, handdatorer, stationära och bärbara datorer. Den vanligaste användningen av termen är dock i dagens moderna bilar. Bilar som av ännu inte erbjuder trådlös anslutning för bärbar dator, men många erbjuder trådlösa anslutningar mobiltelefon, ofta gånger med röststyrning. Varför det behövs
Många tycker tung trafik den perfekta tiden att använda en mobiltelefon med Bluetooth.

dominerande behov av Bluetooth-tekniken kom i bilar med ökningen i mobiltelefon-användning. Statistiken visade att stigande försäkring och antalet olyckor berodde på människor att distraheras av sina mobiltelefoner under körning. Detta inspirerade många stater att stifta lagar som förbjöd mobiltelefon användning i bilar. I vissa fall blev Bluetooth-anslutning eller med en trådlös huvudbonad det enda lagliga sättet att ta emot eller ringa ett samtal under körning på väg.
Kostnad och Historia
Många bilar som denna BMW har redundanta Bluetooth reglage på ratten.

flesta äldre icke-lyx modeller kom inte standard med Bluetooth och även då inte alla av dem kom med det som standard. Förare av bilar utan Bluetooth kan fortfarande använda sin mobiltelefon i bilen, men om de köper en Bluetooth-aktiverat headset (varav de flesta körs från $ 50 till flera hundra dollar). Dessutom, är det enda sättet att använda Bluetooth i bilen med ett inbyggt system eller ett headset med en Bluetooth-utrustad mobiltelefon.
Bilar med och utan Bluetooth

Den 2010 Kia Soul har standard Bluetooth

Många bilar, såsom $ 13.000 Kia Soul, kommer med standard Bluetooth. I techno-kunniga 2010 Toyota Prius, men det är ett alternativ som du måste betala för. Denna skillnad i tekniska genomförandet har orsakat stor förvirring bland konsumenterna, varav många tar sin nya bil kommer med den standarden. Det bästa sättet att se till att din bil är utrustad med Bluetooth är att antingen kolla på tillverkarens hemsida för en lista över vanliga funktioner eller kolla din instruktionsbok. På generalagenten
Maserati
Quattroporte är en av de första bilarna från att funktionen Bluetooth.

Många blir chockade när de får veta att de flesta Hyundai /Kia och Ford produkter har Bluetooth som standard medan vissa BMW och Toyota modeller lämna ut denna viktig säkerhetsfunktion. Antingen det eller de extra betalt för att lägga till Bluetooth i listan över tillval. Den vanligaste platsen att hitta Bluetooth inte som standard i superbilar från tillverkare som Porsche, Ferrari, Lamborghini och tills nyligen Maserati (som nu utrustar sina bilar med det som standard).
Future

För 2010 många års modell bilar som inte tidigare har Bluetooth som ens ett alternativ är att införa tekniken. Medan du bör alltid kolla med tillverkaren först som dess standard listor är benägna att ändras utan föregående meddelande, här är en kort lista över 2010 modeller med nya standard Bluetooth. I ingen speciell ordning de är 2010 Volvo S40, Toyota Venza, Toyota Land Cruiser, VW Golf, Jetta och GTI och alla 2010 Audi-modeller. Alla berättade det förutspås att för 2010 års modell 38 procent av alla sålda fordon kommer att ha Bluetooth.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97105.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.