Hur man installerar Tekonsha släpvagnsbromsar

Tekonsha Industries tillverkar elektroniska bromssystem styrenheter, den mest populära av dessa är deras Voyager linje. Korrekt kallas en tröghetsbroms eller en proportionell broms aktivator, Tekonsha släpvagnsbromsar fungerar genom att tolka den bromsenergi för dragfordonet och översätta fart in en reglerad elektrisk signal, vilket i sin tur så småningom distribuerar släpfordonets elektriska bromsar. Eftersom alla Tekonsha Släpvagnsbromsventil regulatorer säljs med monteringssatser, installera en i ett dragfordon är en relativt enkel process. Saker du behöver
Tekonsha trailer broms kit
Skruvmejsel
Lödning kit
Shrink-wrap isolering kit
Visa fler instruktioner
1

Installera "C"-formad Tekonsha släpfordonsbroms controller fästet i satsen inuti bogsera fordonets förarhytt, där den kommer att ligga inom förarens räckhåll och 30-grader eller mindre bort horisontellt. Håll fästet på 90-grader mot fordonets främre /bakre axeln, och använd en skruvmejsel för att fästa den med de medföljande skruvarna.
2

Leta selen medföljer satsen och montera multi-blocket kontakt monterad vid ena änden i mottagaren på undersidan eller baksidan av Tekonsha broms controller, sedan montera regulatorn i fästet. Fäst den på plats med hjälp av två räfflade muttrar, en på varje sida, och vrida dem medurs tills de är tät.
3

Följ instruktionerna kit installation i samband med färgkodning av ledningar i kabelnätet, och dra dem till sina avsedda platser. Kör den vita kabeln till ett jordat skruv i brandväggen, och bifoga den. Kör den blåa ledningen till det runda sju-stifts dragkrok på baksidan av dragfordonet, och bifoga det till terminal två. Kör den svarta kabeln till den bogsera bilens batteri, och bifoga det till den positiva polen. Kör den röda kabeln till bromsljus mikrobrytare, och anslut den till påslagen terminalen.
4

Använd buntband av plast medföljer monteringssatsen för att fästa varje enskild tråd så att de inte kan skapa snubbelrisk eller kontakta varma eller rörliga komponenter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97489.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.