Hur Wire Strålkastare och parkeringsljus till en vippströmbrytare

Över tid kan strålkastaren brytaren på en bil blir slitna och så småningom obrukbar. Dessa omkopplare kan ofta vara ganska dyra att ersätta. En billig lösning är att koppla en enkel vippa i stället för strålkastare switch, som i allmänhet också kontrollerar de drivande lampor. Vippströmbrytare finns på de flesta bildelar butiker samt återförsäljare elektronik, såsom Radio Shack, och kan oftast kopplas upp utan alltför mycket besvär. Saker du behöver
Skruvmejselsats
hylsa och spärrskaft
avbitare
Wire strippor
Wire crimpers
eltejp
Vippströmställare
Visa fler instruktioner
1

Bestäm var du vill montera vippströmbrytare. Strömbrytaren bör vara nära den gamla kontakten ' s läge så att du kan enkelt köra de befintliga ledningarna till vippan.
2

Lokalisera de befintliga ledningarna för gamla strålkastare /parkeringsljus växlar som du byter ut. Koppla loss kablaget eller kablar från baksidan av switchen. Bestäm vilka trådar skicka ström till strålkastarna när strålkastarna slås på. Konsultera en verkstadshandbok specifik för din bil för kopplingsschema om du inte kan avgöra vilka trådar är för strålkastarna.
3

Bestäm hur trådarna är fästa på baksidan av den nya vippströmbrytare . Baksidan av vippomkopplaren kommer att ha ett antal fästpunkter för ledningar, som kommer att variera beroende på vilken typ av vippströmbrytare du använder. Dessa kan vara bladtyp anslutningar eller ens skruvtyp anslutningar som använder en skruv för att fästa vajern på plats.
4

Fäst trådarna för strålkastarna och de drivande lyktor till vippströmbrytare. Detta kommer sannolikt att kräva att skära ändarna av trådarna och fastsättning av ett flatstift till varje ände. Använd Avisoleringstänger för avlägsnande av ca ½ tum av isoleringen runt trådarna fäster sedan tråden kontakter på varje tråd. Kläm fast kontakten ordentligt runt varje tråd genom att klämma den med en tång och sedan linda eltejp runt trådarna och ändarna av kontakterna fästa trådarna.
5

Hook upp alla kablar till anslutningarna på baksidan av vippan. Det kommer att finnas en &Quot; marken, " ett &Quot; makt &Quot; och kanske en &Quot; tillbehör " anslutning. Haka upp de befintliga strålkastare trådarna i rätt ordning, rådfråga din kopplingsschema för vilken tråd går där. Du kan också göra detta genom trial and error, genom att ansluta ledningarna tills strålkastarna och kör lyser när vippan är påslagen.
6

Montera omkopplaren på instrumentbrädan när trådarna har anslutits och de drivande lampor och strålkastare slås på. Omkopplaren kan monteras i en mängd olika sätt. Vissa är helt enkelt skruvas på. Andra behöver för att införas i ett hål så att en mutter kan gängas på baksidan av vippomkopplaren att hålla den på plats. Se till att inga metallföremål på switchen kommer i kontakt med någon metall på instrumentpanelen eftersom detta kan skapa en elektrisk kortslutning och orsaka ytterligare problem.
7

Testa strålkastare switch genom att vrida på och se om strålkastarna tänds. Strömbrytaren ska ha tre lägen:. En för off, en för de Extraljus och den andra för strålkastarna Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97270.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.