Hur man installerar en 2005 Civic Gauge Oil Temp

En varvräknare och oljetemperatur kommer inte standard på de flesta 2005 Honda Civic. En olja tryckmätare, dock inte är standard på alla Samhällskunskap vilket innebär att det finns ett lager sensor i motorrummet för oljetryck. En eftermarknaden Oljetemperaturmätare utnyttjar portalen används av oljetrycksgivaren. Med lite kunnande och de rätta verktygen, kan du installera en mätare oljetemperatur i en 2005 Honda Civic rätt hemma. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Oljetemperaturmätare kit
Hålsåg eller borra
Oljefilternyckel
Automotive vätska catcher
Motorolja
Visa mer Instruktioner
1

prop öppna huven på bilen och ta bort den negativa batteripolen med hjälp av en skiftnyckel. Lyft den främre änden av fordonet genom att placera två bilar uttag på fordonets ram strax bakom hjulhusen.
2

krypa under bilen och använda en hylsnyckel för att ta bort avtappningspluggen på oljetråget. Oljetråget kommer att vara en jämn metallåda hängande från botten av motorblocket. Låt oljan rinna in i en bil vätska renare.
3

nå in i motorrummet och använder en oljefilternyckel att ta bort oljefiltret från motorblocket. Oljefiltret är en cylinder som finns på sidan av motorblocket, bör ha ett varumärke skrivet på den och är vanligen vitt eller orange. Olja kommer att spilla ut ur oljefiltret hålrummet så se till att placera din bil vätska catcher lämpligt.
4

Ta beståndet oljetrycksgivaren. Sensorn är en liten knapp bara ovanpå oljefiltret hålighet som har en tråd som löper från den. Lossa vajern med handen och använd en 22 mm hylsnyckel för att ta bort sensorn från sin portal.
5

finger åt T-kopplingen i lager sensor portalen dra åt det med lämpligt hylsnyckel . Montera lager sensorn på ena änden av T-kopplingen med användning av en 22 millimeter hylsnyckel och installera mätaren slangen på den andra änden av T-kopplingen med användning av en 22 millimeter öppna belagd skiftnyckel.
6

Byt avtappningspluggen i oljetråget, montera ett nytt oljefilter med en oljefilternyckel och sänk bilen till marken.
7

Gör ett hål i brandväggen på baksidan av motorrummet , med hjälp av en hålsåg eller borr. Kör manometer och ledningar genom hålet och montera mätaren inne i kabinen på fordonet på en plats som du väljer.
8

Anslut den negativa batterikabeln.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97570.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.