Gradient Vindruta Nyansering Typer

Tonade vindrutor kan visa sig vara en stor välsignelse när solljuset annars skulle blända dig när du kör. Som med någon typ av fönster toning, kan vindrutan nyanser göras för att vara oerhört mörkt eller bara tillräckligt lätt för att skydda dina ögon utan att skära ner din syn sortiment. Vindrutan nyanser kan skapas genom olika processer, av vilka har särskilda egenskaper som kan påverka din körupplevelse. State-för-state regler mandat vilken nivå av vindrutan nyanser är tillåtet enligt lag. Övertoningar

Fönster nyanser kan komma i någon gradient av synligt ljus. Synligt ljus transmissionen, eller VLT, är i procent av ljus som tillåts genom ett tonat fönster, om ett fönster har 40 procent transmission av synligt ljus, då 40 procent av ljuset som når det är tillåtet att passera och den andra 60 procent är blockerad. Den exakta gradient av synligt ljus tillåts av ett visst fönster färgton kan hittas med hjälp av en elektronisk synligt mätare ljustransmission.


Typer Alla vindrutan nyanser består av en film som är fäst mot insidan av vindrutan och innehåller färgton. Det finns flera processer för att skapa solskyddsfilm, alla med olika egenskaper, vilket gör att välja rätt nyans stil viktigt.

En typ av film toning förfarande kräver nyansering av filmen för att uppnå den önskade gradienten av VLT. Färgade filmer är kända för sin förmåga att absorbera den värme som skapas av solljus och förvara den ur bilen. Även om det finns några blödningar av värme i bilen, kommer det mesta av värmen absorberas av färgämnet slås tillbaka tillbaka till miljön. En mer reflekterande nyans kan skapas genom metalliska processer

, även om värme absorption lider något. Färgade filmer kan skapas genom avsättning, i vilken en film får passera genom ett vakuum där metallgöt värms tills de avger partiklar som färgton filmen, eller genom sputtring, som använder elektromagnetiska fält för att avleda metalljoner från en gas mot en metall , vilket atomära partiklar från att metall att hoppa upp och täcka filmen.

vindruta nyanser kan också skapas genom flera filmer som skapats genom antingen dö eller metalliska processer. Dessa typer av nyanser behåller en del av värmen absorption och reflekterande egenskaperna hos både tonade filmtyper.
Statliga lagar

Även någon gradient av nyans kan vara skapas genom dessa processer, har varje stat sina egna lagar som styr hur lite VLT kan tillåtas genom vindrutan nyanser. För vindrutor, de flesta stater reglerar hur långt ner en nyans kan sträcka sig från toppen, till exempel, Kalifornien, Colorado och Hawaii allt det maximala färgton längd på 4 inches, medan vindrutan nyanser i Washington, Oregon och New York kan sträcka sig nedåt 6 inches från toppen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97314.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.