Hur Gör Bil Carpet

Målat eller skadade mattor i bilen är inte bara fult, men det sänker andrahandsvärdet också. Byte av gamla mattor i bilen är inte mycket annorlunda än att lägga matta i ett hem. Förskurna mattan kit finns för bilar, vilket eliminerar de flesta av styckning. Ta bort säten, slap i mattan kit, göra några nedskärningar, montera den på golvet och ha din bil golv ser ut som nya på nolltid. Saker du behöver
Automobile matta kit
skruvmejsel
Hylsnyckelsats med extender bar
Bil jack
Jack står
Star bit
Broom
penna
Brukskniv
Visa fler instruktioner
Förberedelser
1

Köp en matta kit för året, märke och modell av din bil. Carpet kit innehåller färdigskurna bitar av mattan och stoppning som passar din bil. Beroende på kit du köper, kan den innehålla mattan lim också.
2

Lay den nya mattan bitar i solen till något varmt materialet och eliminera rynkor.

3

Öppna huven och lossa batterikablarna för att stänga av den elektriska strömmen till bilen.
4

Bänd bort blecket plattorna med en vanlig skruvmejsel. Tröskeln tallrikar är metall eller plast delar av golvet nära varje dörr som överlappar mattan.
5

Lossa skruvarna varje säte i golvet med en hylsnyckel. Beroende på märke och modell av bil, kan sätena har också monterings skruvar skruvade i golvet. Ta bort några skruvar med lämplig skruvmejsel, antingen platta eller Phillips-head. Ställ all hårdvara undan i ordnade högar så att du kan sätta ihop stolarna när mattan är installerat. Om bultarna är monterade under bilen, lyfter bilen med jack och vila den på pallbockar. Krypa under bilen och lossa bultarna med en hylsnyckel. Ta sätena från bilen.
6

Avlägsna bultarna och skruvarna från skjutbara spår under sätena. Använd en extender bar om du inte kan nå bultarna med en hylsnyckel. Ta den skjutbara spår.
7

ta bort stjärnan bultarna från säkerhetsbälten fästen med en stjärna lite. Beroende på märke och modell av bil, kan du behöva använda en skiftnyckel eller skruvmejsel.
8

Skjut gas-och bromspedaler bort av sina fästen. Du kan behöva ta bort några bultar med en socket eller skiftnyckel.
9

Inspektera golvet i bilen och leta efter gjutning som täcker mattan. Bänd listen upp med en skruvmejsel och dra ut mattan.
10

Dra den gamla mattan och stoppning ur bilen. Spara den gamla mattan.
11

Sopa golvet i bilen och ta bort smuts eller kvarvarande matta stoppning.
Installation
12

Lägg den nya mattan från mattan kit på marken så den matta sidan är vänd mot marken. Lägg den gamla mattan ovanpå den nya mattan, matta sidan nedåt. Om mattan är i bitar, arrangera de bitar som de skulle installeras i bilen.
13

spåra varje hål i den gamla mattan med en penna så att hålen är markerade på undersidan av den nya mattan. Markera placeringen av varje bult hål liksom.
14

Skär hål i den nya mattan med en mattkniv. Skär ett "X" i vart och ett av bulthålen.
15

Lay mattan stoppning på den nya mattan, spåra och skär samma hål.
16

Placera matta stoppning in i bilen, med början med den bakre. Arbeta dig framåt mot fronten av bilen, rikta skurna hålen med bultar hål och monterade golv delar längs vägen.
17

Lägg den nya mattan, matta sidan uppåt, in i bilen. Arbeta bakifrån framåt. Hålen bör anpassas med säkerhetsbältet fästen, monteringshål för sätena och alla andra föremål på bilens golv.
18

Tuck mattan och stoppning nedanför fönsterbräda plattor och något mögel och trimma på insidan av bilen.
19

Sätt tillbaka sätena, justerbara spår sits, fästen säkerhetsbälte och allt annat som togs bort från bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97692.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.