Hur man installerar en mätare Auto Meter

De vanligaste och mest användbara mätare är oljetrycket, vattentemperatur och mätare voltmeter. Dessa mätare kan köpas på någon auto-delar lagrar som en uppsättning i två olika storlekar. De flesta av de mätare kommer med en metallpanel, även den finaste setup är A-stolpen installation. Den A-stolpen är pelaren på vänster sida av vindrutan. Dessa fästen är täcker färgade och formade samma som pelare med bestämmelser för mätarna. Saker du behöver
Box av diverse tråd connectorsWire-pressning toolPhillips screwdriverSet skiftnycklar
Visa fler instruktioner
Prepping Oil-manometer
1

Rulla ut plasten linje som kommer med olja tryckmätare. Räta ut så mycket som möjligt --- lätt stretch 1-fot avsnitt av linjen. Oljan-manometer kommer också med olika kopplingar för att koppla mätaren till blocket, två kapsyler med hylsor och ett ljus i mätaren med två kablar (ström och jord).
2

Öppna huven och lokalisera oljefilter. Titta efter oljetryck sändarenhet inskruvad i blocket nära filtret. Det kommer att ha en tråd ansluten till den. Avlägsna olja-sändarenhet med rätt storlek nyckel (storlek beror på året, märke och modell på fordonet). Skruva i adaptern från mätaren kit som passar i hålet. Dra adaptern med en skiftnyckel. Addera 3

Skjut småbolag över plasten linje, följt av beslaget. Skjut plast linje till det nyligen installerade adaptern i oljetryck sändarenhet hål. Skruva fast locket på adaptern för hand. Samtidigt som du trycker in något på linjen, dra åt locket med en nyckel till den grad att det är ordentligt. Sätt plast linje genom brandväggen tillgång (oftast i bromsservon), undvika något vasst som kunde tränga igenom linjen. Kontrollera att linjen inte är veckad.
4

Dra ledningen genom brandväggen, och se till att lämna lite slack på brandväggen sidan. Addera Prepping Water-temperatur Gauge
5

Avslöja slangen som medföljer vatten-temperaturmätare. Kör det genom mätarpanel och genom brandväggen. Leta kylvätskan temperatur sändarenhet --- det är oftast mycket nära till termostathuset. Ta den sändande enheten. Skruva i adaptern som följer med mätaren. Dra adaptern med rätt storlek skiftnyckel. Den vattenpelare kommer också med diverse beslag och ett ljus.
6

Dra metall linje med avkänning glödlampan resten av vägen genom brandväggen. Dra den snyggt till den nyinstallerade adaptern.
7

Skjut givaren glödlampan i adaptern, dra åt kopplingar med en skiftnyckel.
Slutföra Hookups

8

Leta rätt position för mätare eller mätare --- Välj en plats med ett fast stöd att montera mätaren konsol eller panel.
9

Bolt mätaren panel där så önskas med hjälp av de medföljande skruvarna.
10

Thread olje-sändarenhet linje genom ett av hålen i mätarpanel. Klipp av överflödig linjen och sätta det lilla locket på slutet av raden, följt av hylsan. Tryck in linan med locket på mätaren och dra locket nedåt tätt.
11

Avslöja de två kablarna på baksidan av voltmetern mätare.
12

installera alla mätare i sina hål i panelen. Använd den medföljande klämman, placera den på baksidan av mätaren och skruva de två muttrarna på var och en av mätarna. Dra åt alla muttrar på baksidan av mätarna med en liten skiftnyckel.
13

Hitta tråden till cigarettändaruttaget och kapa tråden med pressverktyg. Använd verktyget för att Avisolera ändarna av båda. Fäst voltmetern trådar mellan dessa två kablar med hjälp av elektriska rumpa kontakter och pressverktyg.
14

Wire lamporna genom att ansluta alla svarta kablar från varje mätare med en sladdkopplingsdon. Sedan bifoga denna tråd till en god jord. Anslut den röda tråden för varje ljus till något varmt tråd under instrumentbrädan eller säkringen blocket med den medföljande kontakten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97061.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.