Hur man installerar en eftermarknad Cluster Rally Gauge

Många bildelar tillverkare nu erbjuder speciella kluster replika spårvidd, gjord för att likna de tachometrar och klockor som visas på äldre, klassiska modeller av bilar. Många samlare och entusiaster omfatta installation av dessa kluster, som kallas "rally kluster" som en del av projekt för att återställa äldre fordon. Proceduren är mycket enkel och kräver endast enkla verktyg och noggrann re-ledningar. Saker du behöver
Batteridriven skruvdragare
Hylsnyckel Flighter Crescent skiftnycklar
eltejp
Rally-Pac replika Manometerkit
sidavbitare
avbitare
Tänger
Ficklampa
Shop handduk
Visa fler instruktioner
Tillträde ledningarna
1

Koppla bort fordonets batteri med en hylsnyckel eller annat verktyg för att undvika elektriska stötar.
2

Ta tröskelskyddet i förarsidans dörr och kick panel med skruvmejslar, sedan dirigera mätare "ledningar som anges i de medföljande instruktionerna till dörrposten switch genom exponerad sidopanelen.

3

drapera en handduk över rattstången för att skydda lacken.
4

Ta bort de sex Phillips-skruvar som håller den nuvarande spårvidd kluster på plats, då försiktigt åt sidan, vara säker på att inte rycka några kablar.
5

Label vardera av trådarna som leder till baksidan av klustret, försiktigt kopplar dem när du går.

Installera Underdash Harness
6

Anslut klockan makt rallyt mätaren i serie med dörrposten omkopplaren genom att strippa bort ändarna, vrida ändarna i varandra, sedan linda en bit eltejp runt korsningen för att täcka de blottade trådarna.
7

Anslut den ursprungliga gröna kabeln med den gröna änden till klockan fodret på samma sätt.
8

Placera alltid Återstående sele kablar mot närheten av tändningslåset.
9

nära tändningslåset, hitta en röd plugg med tre kvinnliga kula terminaler. Koppla den blå kabeln från rallyt klustrets enligt instrumentpanelen sele till någon av de tre hamnarna i denna plugg.
10

Hitta rallyt klustrets jordkabel, vilket kommer att vara färgad svart och kommer att ha en liten ringkontakt löds till den. Anslut den till en trygg och säker mark bana, antingen ett streck skruv eller andra jordkablar närheten.
11

Koppla kortare svarta kabeln från mätaren klustret. I andra änden av denna tråd, ta bort låsmuttern med skiftnyckeln, skjut klämman över stiftet på baksidan av tändningslåset, sedan tillbaka muttern.
12

Passera längre svart tråd - varvräknaren feed - genom brandväggen. Detta kan uppnås genom att gå igenom tätningen runt gaspedalen stången, luftkonditionering slang genomföring, eller borra ett litet hål. När
13

genom brandväggen, rutten denna svarta kabeln till tändspolen och glider ringen terminalen över batteriets minuspol - märkt med antingen ett "-" symbolen, eller ". Dist"
14

I interiören rutten selen, tackometersignalen tråd, och tändning matningstråd till basen av rattstången. Addera Montera Rally spår
15

med en tång, försiktigt böja kablaget på rally mätaren att efterlikna L-form på förarsidan sitt fäste, sedan placera klustret på rattstången.
16

hålla kablaget inne i "L" i fästet, starta fästbultarna för Rally -Pac konsolen med hylsnyckel start på förarsidan.
17

Installera selen kabelkanalen genom att skjuta den ena änden av kanalen på plats bakom "L" och fästa den motsatta änden till rattstång med tillverkaren-medföljande Phillips skruv. Om det behövs, sänk rattstången att nå konsolen med verktygen.
18

Följ maunfacturer anvisningar för att ansluta sele rally mätaren till under-dash sele, liksom den färgkodade varvräknare foder och tändningslåset trådar.
19

starta fordonet, testa mätarna för att säkerställa korrekt funktion, och ställa klockan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97586.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.