Vad är en kalluftsintag?

Den kalluftsintag är en del av förbränningsmotorn i ett fordon som används för att sänka temperaturen och öka kraft och bränsleeffektivitet. De flesta luftintag är gjorda av plast, metall, gummi eller kompositmaterial såsom Kevlar, kolfiber eller glasfiber. De används ofta som en eftermarknad alternativ för att ersätta beståndet del att fordonet är mest sannolikt att komma med. Luftintag

lager luftintag systemet inuti flesta fordon tillåter syre in i motorn. Syre är en integrerad del av förbränningen, en gnista kan inte hända utan det. Lager intag är fulla av kamrarna och vändningar som dämpar den bullriga ljudet av luftintag men begränsa luftflödet.
Cool Luftintag

Alla luftintaget system som försöker införa mer syre in i motorn och öka brännbarhet med bränsle kan helt enkelt ta bort många av de inre kamrarna, vilket ger en jämnare och kortare väg för luften och minskade luftmotståndet. Dock går en kall luftintag systemet ett steg längre. Storlek för att passa inne i motorn, gör det sval luft att komma in från utsidan av varma motorrummet. Eftersom den kalla luften är faktiskt tätare, kan mer syre in i förbränningskammaren och öka effektiviteten hos motorn.
Fördelar

Den ökade syretillförseln ger en effektivare gnista när den blandas med bränslet inne i motorn. En effektivare motor kan ge mellan fem hästkrafter till 11 hästkrafter i extra muskler. Andra fördelar är bättre vridmoment, gasrespons och bränsleekonomi. Eftersom motorn är igång svalare, kan luftintaget minska tröttheten hos motorn.
Nackdelar

En kylare motor innebär också att isen är mer sannolikt att ackumuleras under vintern och att vattnet är mindre sannolikt att avdunsta när det är blött ute. Båda kan stressa motorn.

En punkt av beståndet luftintaget är att hjälpa dämpa motorljud, och en kall luft intag ökar motorljud. Och eftersom ägaren är väsentligen modifiera motorn, lägga kalluftsintag i vissa fall gör garantin ogiltig.
Typer

En effektiv luftintaget är oftast bara en enkel luft låda, men det finns många typer. Vissa intag använder en värmesköld att segregera intaget från resten av motorn och ge svalare luft. Andra är placerade direkt på fender väggen, isolera det ytterligare. En luftförbiledningsventil kan hålla vatten ur intaget genom omdirigering luft genom yttre membranet när den fylls med vatten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97202.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.