Hur man gör instrumentpaneler

Anpassade bilar behöver anpassade handen, och interiören har massor av möjligheter för små detaljer. En av de största invändiga mods du kan göra är en anpassad instrumentpanel. Det är inte lätt att göra, men det är en möjlighet att göra din inredning så anpassade som du vill. Saker du behöver
glasfiberharts
fiberglasmatta
Penslar
Blandning koppar
Andningsskydd
Välventilerat arbetsyta
3/4-tums MDF
Häftpistol
Super lim
Zip Kicker (superlim accelerator) katalog Bordssåg
Router Jigsaw hotell med olika bitar
Borra
Bits
Blandade träskruvar
Kartong
Saxar
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
1/4-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Butt kontakter
Wire VECKARE
Kabelskalare
buntband
eltejp
Fleece ark
Heatshrink
värmekälla för krympslang (värmepistol eller en tändare) katalog 14 -, 16 - och 18-gauge wire
Body filler
40 -, 80 -, 120 - och 200-slippapper
slipblock
Glasfiber förstärkt kropp filler
Plastic filler spridare för 1-tums maskeringstejp
Visa fler instruktioner

1

Ta beståndet instrumentbrädan. Ta del av kabellängd och placering av lager så att du kan bestämma var du vill placera de nya.
2

Gör en mall för din nya instrumentbrädan med kartong och tejp. Ju mer noggrant du gör din mall, desto lättare är nästa steg i processen blir. Kom ihåg att göra områden för mätare, stereo, luftkonditionering /värmesystem, eller andra tillbehör som du behöver. Visa även vad du ska göra för en slutlig finish på instrumentbrädan. Om du linda in den i material, anser den form du ska bygga instrumentbrädan. Om du vill måla det, kommer målet måste vara felfri.
3

Använd mallen för att bygga en omkrets på instrumentbrädan av MDF. Börja med monteringssystem för instrumentbrädan, vilket gör att det är lätt att ta bort om så behövs. Planera i förväg, man vet aldrig när du behöver för att få tillgång till senare.
4

Konkretiserar de områden du vill placera mätarna och tillbehör med hjälp av MDF. Gör remsor och limma dem på plats för att bilda former. I slutändan kommer instrumentbrädan formen bildas av glasfiber, så dessa former kommer att ligga till grund för att lägga fleece. Om det finns några hårda kanter som du vill mjuka upp, använda en router med en rund-over bit för att göra övergången lättare.
5

Staple fleece arket till ditt skelett ram, se att hålla det tätt. Du kan också limma ullen på plats, men häftklamrar hjälpa till att hålla det tätt under härdningsprocessen.
6

Blanda glasfiberharts hjälp av anvisningarna på förpackningen. Applicera hartset på fleece med hjälp av pensel. Blötlägg massan till fleece. När det är gjort, vänta på att torka, vanligtvis ett par timmar.
7

Ansök glasfiber matta på undersidan av instrumentbrädan. Skär upp mattan i mindre bitar under instrumentbrädan för att stärka benstommen och applicera plasten på toppen. Applicera minst fyra lager glasfiber matta, ju mer du använder, desto starkare blir det
8

Applicera glasfiberarmerad spackel på instrumentbrädan,. När det är torrt, sand ner smidigt med 40-slippapper, då den 80-grit. Du grovbearbetning i form med detta skikt av spackel och också ge den extra styrka. Detta är inte en täckfärg, så oroa dig inte om det är lågt i vissa fläckar eller inte perfekt.
9

Avsluta karossen med plast spackel. När karossen är gjort, antingen ta den till en body shop för färg eller en interiör butik för stoppning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97068.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.